Günlerdir emperyalist devletlerin kirli elleriyle İsrail tarafından Filistin'de insanlığa sığmayacak acımasızlıkta savaş adı altında tam anlamıyla soykırım yapılmaktadır. Bu emperyalist güçler ,Türk yurdunu bir asır önce işgal etmiş,topraklarımızı terk ederken bile masum insanlarımızı katletmişlerdi.

Edirne’den , Kars’a, Hatay’dan Trabzon’a kadar anayurdumuzun dört bir köşesi işgal edilmiş, ordulari dağıtılmış, silahlarına el konulmuştu.
Türk milleti, bu işgale boyun eğmek yerine bağımsızlık ve özgürlük için gerekirse ölmeyi göze almış ;Kocatepe de, İnönü’de , Sakarya da, Çanakkale’de,Hatay’da,, Maraş’ta ,Urfa’da, Antep’te,Çanakkale’de yurdun dört bir köşesinde kadını erkeği genci yaşlısı ile bu işgale dur demiştir.

Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi, güzel yurdumuzun her köşesinde esaret altindaki bu milletin aydinliga giden yolda ışığı olmuştur.
Tarihin hiç bir döneminde Türkler esarete boyun eğmemiş ve eğmeyecektir.

Hiç bir DIŞ KUVVET ,bize bu ülkeyi kanları pahasına bahşederek özgürlüğün ve bağımsızlığın timsali cumhuriyeti teslim edenlerin hatırasını unutturmayacaktir.
Bu vesile ile halkımızın bu topraklarda özgürce yaşamasını sağlayan cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslarini anmak üzere 28 EKİM CUMARTESİ günü ,saat 19:00’da Emniyet binası önünden başlayacak olan Cumhuriyet yürüyüşümüze , Türk bayraklarımızla tüm halkımızı bekliyoruz.

Dış güçlere ; emperyalist güçlere inat!

Tüm dünya halkı gibi bizim halkımız da özgürce yaşamayı sonuna kadar hakediyor.

Kahrolsun insanları birbirine katlettiren savaş taraftarları, yaşasın özgürlük ve barış.
Özgürce nice yüzyıllara.

Cumhuriyetimizin 100.yaşı kutlu ve daim olsun.