Siyaset, öngörü işidir.

Kırk yıllık siyasetçi gibi yorum yapmayacağım tabii ki de ama dışarıdan tarafsız bir gözle bakarsak , hafif de gözlem gücünüz varsa hikayenin sonunu girizgahtan anlayabilirsiniz.

Politika ve siyaseti birbirine karıştıran her kim varsa kaybedecek.

Siyaset halkla iç içe uzun soluklu bir maceradır, fakat politika kısa vadede patronlar ve sermaye ile iç içe ,menfi ilişkilerle ortaya çıkan kısa vadeli bir plandır. Politik siyasiler ve arkasına aldığı insanlar bu durumu anlayacak lakin ama geç olacak.

Hem ülkeye hem de kendilerine zarar verecekler alacakları ders ile. Gündem bir taraftan Dilan Polat ve benzerleri ile ilgili davalarla ,İsrail terör örgütünün saldırısıyla, emekli çalışmayana verilen cep harçlığı ile çalkalanırken bir taraftan da belediye başkan aday adayları tahminleri ile bulanık bir durumda.

Ana muhalif kesimde bir süredir sessizlik hakim, aday adaylarının açıklanmasından sonraki durumu merakla bekliyoruz.

İşin ilginç yanı, belediye başkanı CHP'li olan başta Istanbul olmak üzere bazı illerde belediye başkanları da bu kargaşanın içine çekilip yerden yere vuruluyordu bir grup partilileri tarafından.

Şimdi gözlerimiz kendi lokalizasyonumuzda. BURDUR’da Akp’den beklenen aday adayı açıklandı. Bayram Özçelik.

Yahu; Akp nin herhangi bir propoganda yapmasına lüzum kalmadı Chp belediye başkan adaylarını karalamak adına.

Sosyal medyada , basında sayfa sayfa karalamaları, kavgada yumruk sayılmaz mantığı ile aynı partideki tarafların birbirlerine kurultay öncesi yazdıklarını ifşa etseler yine yeter yine yeter. Seçim sonrası başarı yüzdesi düşük olursa şayet; mevcut parti başkanının değişikliği ve yine yeniden aranacak bir günah keçisi.

Halkın aklına siyaset denilince kavga, tantana ve sonrasında da aynı insanların aynı karede boy boy çekilen fotoğrafları geliyor.Düzeltilmeyecek bir durum da yok aslında. Unutmayalım ne memleketimiz, ne de Atatürk’ün emaneti bir parti kimsenin tekelinde değildir.

Hayırlısı…