ZAM SONRASI ESK MAĞAZALARINDA SATILAN ET FİYATLARI

Sığır Bifteğin fiyatı 325 liradan, 405 liraya, pirzolanın fiyatı 380 liradan, 450 liraya ve bonfilenin fiyatı da 540 liradan 600 liraya yükseltildi. Buna göre en düşük fiyat artışı yüzde 11 ile sığır bonfilenin fiyatı artarken, en yüksek fiyat artışı yüzde 24,6 ile biftekte yapıldı.  

TAVUK ETİNE DE ZAM YAPILDI!

Et ve Süt Kurumu mağazalarında satılan tavuk eti çeşitlerine de yüzde 25 oranında zam yapıldı. Buna göre tavuk kanat 110 liradan, 138 liraya, tavuk but 67 liradan 74 liraya, tavuk göğüs 68 liradan 85 liraya ve tavuk pirzola 90 liradan 113 liraya çıkarıldı.

SABAH 1 SAAT VATANDAŞLAR MAĞAZALARA ALINMADI!

ESK’nın zamlı fiyat listesi bugünden itibaren başlarken, sabah saatlerinde mağazaya gelen vatandaşlar yaklaşık bir saat içeriye alınmadı. Bu süre içinde ürünlerin etiketleri değiştirildi.

ESK DA ZAM YAPACAKSA İTHALAT NEDEN YAPILIYOR?

ESK’nın özellikle kırmızı et ürünlerine zam yapması dikkat çekti. Yerli besiciden hayvan kesimi yapmayan ESK, mağazalarında sattığı kırmızı et ürünlerinin tamamı ithal etten karşılanıyor. ESK’nın ithal ettiği ülkelerde bir artış olmamasına rağmen, başta kıyma ve kuşbaşı olmak üzere bütün kırmızı et ürünlerine ortalama yüzde 25 zam yapması tepkilere neden oldu.

YAPILAN ZAMMIN FARK EDİLMEMESİ İÇİN SATIŞ LİSTELERİ YAYINLANMIYOR!

Diğer yandan ESK, mağalarda satışını yaptığı ürünlere yapılan zammın kamuoyu tarafından farkedilmemesi için fiyat listelerini yayınlamaması da dikkat çekiyor. Geçmişte güncel fiyatlar, ESK'nın web sayfasında yayınlanırken, bu uygulamaya mevcut genel müdür döneminde son verilerek, güncel fiyat listeleri yayından kaldırıldı.