AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, 24 Nisan'dan itibaren İstanbul'da 266 artçı deprem kaydedildi. Depremlerin büyüklükleri ise 0-4 arasında 258, 4-5 arasında 7 ve 5'in üzerinde 1 sarsıntı olarak ölçüldü. Artçı depremler özellikle Marmara bölgesindeki çevre illerde de hissedildi.
Artçı Sarsıntılar Devam Ediyor!
İstanbul'daki artçı depremler, Silivri açıklarında meydana gelen ana depremin ardından hız kesmeden devam ediyor. 25 Nisan sabah saatlerinde Marmara Denizi, Büyükçekmece açıklarında 4,1 büyüklüğünde yeni bir artçı deprem daha kaydedildi. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak belirlendi.
İstanbul'da Artçı Depremler Ne Zaman Son Bulacak?
AFAD, artçı sarsıntıların birkaç ay daha sürebileceğini belirtti. Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü'nden Prof. Dr. Aykut Akgün, İstanbul'da büyük depremin ardından artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini açıkladı. Uzmanlar, yaklaşık 2 ay boyunca artçı depremlerin sürebileceğini tahmin ediyor.
Kütahya’da Yeni Bir Deprem Meydana Geldi
İstanbul'daki artçı depremlerle birlikte, Kütahya'nın Simav ilçesinde de 4,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. 25 Nisan sabah saatlerinde yaşanan bu sarsıntının derinliği 8,81 kilometre olarak ölçüldü.