Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap, son günlerde gündeme gelen konular hakkında basın açıklamasında bulundu.

Kasap, yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kooperatifin şeffaf bir şekilde yönetildiğini vurguladı.

İŞTE BASIN AÇIKLAMASI;

" Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap’tan tüm kamuoyuna duyuru; Değerli Sanayi Kooperatifi üyelerimiz,Sanayi esnaflarımız ve değerli hemşerilerim. Gerek sosyal medyada,gerekse halk arasında son günlerde dolaşan asılsız iddia ve söylentilerle ilgili olarak,Sanayi Kooperatifi Yönetim Kurulumuz adına bir açıklama yapma gereği duymuş olup,açıklamalarıma başlamadan önce tüm üye,esnaf ve hemşerilerimin doğru ve dürüstçe bilgilendirilmesi hususunda aynı hassasiyeti tüm vatandaşlarımızdan beklediğimizi önemle vurgulamak isterim.Yapılan iddialara gelirsek;

1- Sosyal medya da yayınlanan Kooperatifimize ait Gündem 2023 yılında yapılan olağan mali genel kurulumuza ait olup,zaten açıkça da üzerinde gündem davetiyesinin tarihi bulunmaktadır.Sanayi Kooperatifi Baskani Kemal Kasap Iddialara Aciklik Getirdi 4 Y A7P

2- Bu yıl yapılacak olan Genel Kurulumuza ait Gündem davetiyesi de ekte bulunan Gündem olup,onda da tarih ve gündem maddeleri açık açık belirtilmiştir.Bu davetiye zaten toplantıdan günler öncesi tüm üyelerimize açıkça yazılarak gönderilen geçmiş yıllarda da yerel gazete yayınlama zorunluluğu bulunması sebebiyle tüm halkımıza yayınlanan bi davetiyedir.

Sanayi Kooperatifi̇ 2

3-2023 yılı gündeminde yer alan ve zaten üyelerimizin oylamasıyla karara bağlanacak olan “gerekli hallerde satılabilme yetkisi talep edilen,mevzu bahis Arsamız geçen yılki genel kurulda görüşülmüş,oylanmış ve karara bağlanmıştır.Yani bu yılki genel kurulumuzla hiç bir bağlantısı bulunmamaktadır.

4-Bahsi geçen arsa Kooperatifimize ait olup,gelişigüzel ve şahsa özel kullanıma kapatılmış,kontrat yapılarak yıllık ücreti peşin olarak ödenecek şekilde de Sanayi esnafımıza kiraya verilerek,Kooperatifimize gelir sağlanmıştır.

5-sizlerle yukarıda paylaşmış olduğumuz bu yıla ait Genel Kurul Gündem davetiyemizde yer alan 8.maddedeki “EK1” maddelerimizi de yeni bir itham ve söylentilere maruz kalmamak adına açıkça paylaşmak isteriz.

Sanayi Kooperatifi 5

6-Paylaşmış olduğumuz EK1 maddelerinde görüldüğü üzere Sanayi Sitemizin sıkıntılarının farkındayız ve bizlerde gerekli yaptırım ve ceza uygulaması yapabilmek adına bu karar ve yetkileri siz değerli üyelerimizden alabilmek için zaten çalışma yapmış olduğumuzu da buradan ilan etmek isteriz.Nezih ve sıkıntısız bir Sanayi Sitesi elbette hepimizin hayali ve arzusu,ancak; bazı çalışma ve hizmetlerin hem kanuni kısmı,hem kurumlar arası işbirliği kısmı, hem de bu sıkıntılardan mağdur olan taraflar kısmı olmak üzere bir çok taraf ve muhatabı bulunmakta. Sanayi sitemiz içerisinde mağdur olanla,sıkıntıya yol açan yine bizleriz maalesef.

Yolları kapatan,hurdaları bırakan sanayi esnafı iken,müşterisi mağdur olan,çalışma alanı kısıtlanan kısacası mağduriyet yaşayan yine sanayi esnafı.Her olumsuzluğu bir kurum ve kuruluşa mal etmek günü kurtarsa da,günün sonunda gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalan yine esnafımızdır.Aktif bir Sanayi sitesinde günboyu araç çekimi,hurda toplatma ve yolları açık duruma getirme onlarca personelle bile mümkün olmayacak bir durumdur.Esnafımız bu konu da kendi gayretini ve diğer esnaf kardeşlerine saygısını göstermez ise bu sıkıntılarda asla çözüme kavuşamaz.

Ancak paylaştığımız üzere bu konuda Belediyemiz,Emniyet müdürlüğümüz ve zabıta ekiplerimiz ile yapacak olduğumuz bir çalışma ve toplantımızda yetki alınmasıyla birlikte artık Sanayi Sitemiz içerisinde cezai yaptırımlara maalesef ki başlanılacaktır. Dilerimki hiç bir esnafım mağdur olmaz.

Sözlerime son verirken Tüm Kamuoyuna saygılarımı sunar,asılsız itham ve yanlış bilgi paylaşımı yapılmamak kaydıyla,saygı ve dürüstlük çerçevesinde her türlü eleştiri,fikir ve işbirliğine açık olduğumuzu tüm Yönetim Kurulum adına duyurmak isterim.

Sanayi Kooperatif Başkanı Kemal KASAP " şeklinde açıklamada bulundu.