AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, Kocaaliler Belediyesi tarafından geleneksel olarak 7'incisi düzenlenen Kocaaliler (Melli) İncir, Kültür, Sanat ve Çelenk Festivali'ne katıldı.

Adem Korkmaz konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Siyasi partilerimizin çok değerli temsilcileri, hemşehrilerim, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri hepinizi bu güzel yaz gecesinde, şenlik ortamında hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Burada bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum”

“Kocaaliler’de Yörüklerin kurduğu bu medeniyetin sosyal, kültürel ve çalışkan insanların alın teriyle geldiği noktayı müşahede ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında çalışkan insanların başarı hikayelerini okuyoruz, dinliyoruz. Kocaaliler’e geldiğimde gördüğüm kadınlarımızın üretkenliği, kooperatiflerin çok güçlü bir şekilde hayat bulduğu, belediyenin çalışkan insanlarının birlikte zemin oluşturduğu güzel bir sosyal yapıda bulunuyoruz” cümleleriyle Kocaaliler halkının sosyal, kültürel güzelliklerine ve çalışkanlığına değindi. 

“Hükümet olmanın sorumluluğu kapsamında bu sorumluluğumuz gereğince herhangi bir beldemiz ve birimimizde siyasi tercihi fark etmeksizin, memleketimizin dört tarafından gelen halkımızla, muhtarımızla ilgilenme noktasında çok güçlü bir iradeye sahibiz”

“Geçtiğimiz hafta sayın bakanımızla beraber ve toplantımızın yarısından fazlası Burdur’un su sorunu ile geçti. Su meselesi çok hayati bir mesele. Genel müdürlüğümüzün ve bölge müdürlüğümüzün koordinasyonu ile çok yakın bir zamanda Burdur’un su meseleleri ile ilgili bir toplantı yapmak üzere sayın valimizin de koordinasyonu ile böyle bir irade ortaya çıktı.”

“İncirimizin, çelenklerimizin katma değerini ne kadar yükseltebiliriz buna kafa yoracağız. Kocaaliler inciri bir markadır. Kocaaliler’de Yörük kültürünün diyarında bizi burada buluşturan sayın valimize, Bucak Kaymakımımıza, Bucak Belediyesine ve bu sürece katkı veren herkese teşekkür ederim.” sözleriyle cümlelerini tamamladı.