Burdur’da İYİ Partili yöneticiler ve üyelerden oluşan 15 kişi partilerinden istifa etti. İyi parti Burdur’da gözler biranda önceki dönem il başkanı Faruk Erkan’ı arar oldu.

Burdur’da yaptığı açıklamalar, vatandaşların sorunları dinlemesi, çözüm bulması ve bunun yanısıra parti içi sorunları kısa sürede çözüme kavuşturması, İyi partiyi burdur’da oldukça önemli bir konuma getirmesi gibi bir çok konuda her yaptığı ile burdur da ekibi ile birlikte siyasete farklı yön bir vermekteydi.

Ancak Burdur'da son istifalarda yapılan açıklamalar, parti içi sorunların bu denli büyük olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Burdur’da istifa eden partililer il yönetimi ile ilgili olarak sorunları dile getirdiler. Ancak henüz il başkanlığından bir açıklama gelmezken, parti içi sorunların kamuoyuna bu denli yansımasını bütün kamuoyu ile birlikye bizlerde yakından takip edeceğiz.


Özellikle il başkanlığı ve yönetiminin gösterdiği tutum ve davranışlar partiye zarar verdiği görülmektedir. 


İşte istifalarda ki açıklama,
 “Artık partimize daha fazla zarar vermemeniz elzemdir ama istifa etmeyeceğinizi bildiğimize göre, sizinle artık yol yürünemeyeceğini ve partimize verdiğiniz zarara ortak olmayacağımızı belirterek çok sevdiğimiz partimizden ve tüm görevlerimizden istifa ediyoruz. Birkaç düzgün arkadaşımızın dışında hiçbirinize haklarımızı helal etmiyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Bu açıklamanın ardından, Burdur siyasetinde özellikle İYİ partide gözler Faruk Erkan’ı aratır olduğu aşikardır. Bu yaşanılanların ardından İyi Parti Burdur il yönetiminin durumu önüzmüe ki süreçte belli olacaktır. Son edindiğimiz bilgilere göre, İYİ Partide bu tür istifaların devamının geleceği edinilen bilgiler arasında.

Editör: Evrim Tuna Şahin