İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener üzerine bir değerlendirme yapalım ve yerel yönetimler seçimi öncesi İYİ partide neler oluyor ona bakalım.

Meral Akşener 67 yaşındadır, İzmit doğumludur, tarih bölümünden muzundur, 90’lı yıllarda aktif siyasete başlamıştır, 1994 yılında DYP den Kocaeli büyük şehir belediye başkanlığına aday olmuş ve seçimi kaybetmiştir,1995 de Kocaeli milletvekili olarak DYP den meclise girmiştir, kısa bir süre içişleri bakanlığı da yapmıştır. 2001 de Doğruyol partisinden istifa ederek, Fazilet partisinden ayrılan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına katılarak “yenilikçi” hareketin içine dahil olmuş, bir süre sonra hala “milli görüş çizgisindeler” diyerek bu oluşumdan da ayrılmıştır ve kasım 2001 de MHP’ye katılmıştır.

2004 yerel seçimlerinde MHP den İstanbul büyük şehir belediye başkanlığına aday olmuş ve seçimi kaybetmiştir. MHP de kurultay sürecin de yaşananlardan sonra MHP den istifa ederek İYİ Partiyi kurmuştur.

  Vatanseverlik çatısı altında tüm kesimleri kucaklayacak yüksek bir beklentiyle kurulan İYİ Parti(Aynı beklenti ile bir dönem ben ve arkadaşlarım da parti içerisinde görev aldık)  MHP nin uydusu olmaktan kurtulamamış ve Genel başkan Meral Akşener’in tutarsız davranışları yüzünden iktidarın alternatifi olamamıştır.

  Parti içinde ülkücü kanatın önemli ismi Yavuz Ağıralioğlu ve Aytun Çıray gibi önemli bir çok isim genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 6’lı masada yaşanan olaylardaki tavrı yüzünden genel başkan  Meral Akşener’i eleştirerek partiden uzaklaşmışlardır.

  Meral Akşener Dün yaptığı açıklamalarda yerel yönetim seçimlerine kendi adaylarıyla gireceklerini, “biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık” diyerek, ittifaklara kapıyı kapatmıştır.

  Tüm Türkiye de kendi adaylarıyla seçime gireceklerini Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyük illerde kendi adaylarını çıkaracaklarını hatta İzmir de büyük şehir belediyesi için Ümit Özlale’nin çalışmaya başladığını bile söyledi.

   2024 de yapılacak Yerel yönetim seçimlerinde İYİ Partinin kaç okka edeceğini hep beraber göreceğiz,  benim kanaatim Sayın Meral Akşener’in  bu seçimler, Genel başkan olarak İYİ Partinin başındaki son seçimi olacaktır. İyi Partinin akıbeti ne olacak hep beraber göreceğiz. Gerçek Ülkücüler tekrar MHP’ye mi dönecek, yoksa İyi Partide yeni bir genel başkan ile yola devam mı edecek göreceğiz.