Emekli maaşı alanlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak verilecek olan 5 bin TL ikramiye şartlarını araştırıyor. Son Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen önemli bir açıklama, bu ikramiye ile ilgili şartları belirledi.

Daha önce Ramazan ve Kurban Bayramları'nda yılda iki kez verilen emekli ikramiyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümünde özel bir ödeme olarak yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık" dedi.

2024 Asgari Ücret Bombası! İşçileri Sevindirecek Rakamlar Ortaya Çıktı! (1)

Emekli ikramiyesi kimlere verilecek?

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, temmuz ayı itibarıyla dul ve yetimler dahil toplam emekli sayısı 15 milyon 467 bin, dosya bazında emekli sayısı ise 14 milyon 667 bin kişi olarak belirlendi. Bu emeklilerden 1 milyon 776 bini, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam ediyor. Ayrıca, SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı'ndan emekli olduktan sonra BAĞ-KUR'a tabi olarak çalışmaya devam eden kişiler de bulunuyor. BAĞ-KUR'lu olarak çalışmaya devam eden emeklilerden SGDP alınmamakla birlikte bu durum SGK'ya bildiriliyor.

Aile Destek Ödemesi Hesaplara Ne Zaman Düşecek (1)

Çalışan emekliler ikramiye alacak mı?

Emekli olduktan sonra aktif bir şekilde çalışmaya devam edenler, 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamasında, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi.

Editör: Evrim Tuna Şahin