Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi akademik takvimini duyurdu. Buna göre 2023-2024 akademik yılının 2 Ekim’de başlayacağını açıkladı. Aynı zamanda KYK yurt başvuruları da bugün itibari ile açıldı.

Can yakıcı enflasyonla birlikte ev fiyatları da yükselişte. KYK yurtlarının kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle yerleşemeyen öğrenciler ya özel yurt ya da ev tutmak durumunda kalıyor. Öğrencilerin üniversite ve şehir tercihini doğrudan etkileyen  bu durum üniversite öğrencileri ve aileleri için oldukça stresli bir süreç olmaya başladı.

Öte yandan, Türkiye'de yaşanan can yakıcı enflasyon, ev kiralarını da olumsuz etkiliyor. Bu durum, KYK yurduna yerleşemeyen öğrencileri oldukça zorluyor. KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler ya özel yurt ya da ev tutmak durumunda kalıyor.

Özel yurtlar, devlet yurtlarına göre daha pahalı olsa da öğrenciler için daha konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Ancak, ev kiraları da özel yurtlara göre daha yüksek. Özellikle üniversiteye yakın çevredeki evler, ateş pahası olmuş durumda.

Ev kiralarının yüksek olması, öğrencilerin üniversite ve şehir tercihini doğrudan etkiliyor. Bu durum, üniversite öğrencileri ve aileleri için oldukça stresli bir süreç olmaya başladı.

Akdeniz Bölgesi’nin en uygun fiyatlı sehirlerinden birisi olan Burdur’da ev ve yurt kiraları öğrencilerin yakın takibinde olmaya başladı. Fırsatçı ev sahiplerinin de hangi kurum veya kuruluşlar tarafından denetleneceği ise soru işaretleri arasında.

Tüm Burdurlular Burada ->  INSTAGRAM SAYFASI  FACEBOOK GRUBU

GÜNDEM HABERLERİ - GAZETEBU ANASAYFA