Burdur Şeker Fabrikası’nın küspe satışlarında yaptığı ihaleyi eleştiren CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, fabrika yönetimi ve AK Parti’li yetkililerle yapılan toplantıdan sonuç alamadığını söyledi. Akbulut, üreticilerin mağdur edildiğini ve kamuoyunun vicdanına bıraktığını ifade etti.

Burdur Şeker Fabrikası’nın, yağı çıkarılan bitkisel tohumların arta kalan posası olan küspeyi, ihale yapmadan dört beş firmaya 370 TL’ye verdiği ve bu firmaların da küspeyi üreticilere 500 TL’ye kadar sattığı iddia edilmişti. Bu duruma tepki gösteren CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut,  AK Parti yönetimi ile gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklamada bulundu.

"Ortada bir anlaşma falan yok"

Toplantı sonrası kamuoyuna açıklama yapan Akbulut, toplantıdan istediği bir sonuç çıkmadığını belirtti. Akbulut, “Ne yazık ki toplantıdan istediğimiz bir sonuç çıkmadı ve AK Parti yönetici arkadaşlarımızla Burdur kamuoyuna böyle bir mutabık varmış gibi bir anlaşılma söz konusuymuş gibi ve çiftçilerimizle hatta dalga geçermiş gibi ‘Hayırlı olsun’ gibi bir mesaj iletmışler. Ortada bir anlaşma falan yok, 470 TL gibi bir rakamda sözde mutabık kalınmış.” dedi.

Vekil Akbulut: Burdur hak ettiği hizmetlere ne zaman kavuşacak? Vekil Akbulut: Burdur hak ettiği hizmetlere ne zaman kavuşacak?

"Akıl var, mantık var"

Akbulut, ihaleyi alan firmaların 370 TL’ye aldıkları küspeyi 470 TL’ye üreticilere sattığını ve bunun akıl ve mantıkla bağdaşmadığını söyledi. Akbulut, “Tabii ki bu mutabık zannedersam ihaleye alan firmalar kabul etmişler. 370 liradan çıkan ihale sonucu 470 TL ile çiftçilerimize üreticilerimize baş başa bıraktıracaklar bu rakamla. Akıl var, mantık var. 370 ile ihale edeceğinize, 400 liraya fabrika olarak siz satsaydınız. Hiç değilse, bunca kamyoncu esnafını, bunca esnafı karşınıza almasaydınız.” diye konuştu.

"Kabul etmemiz mümkün değil"

Akbulut, böyle bir yönetim anlayışını kabul etmelerinin mümkün olmadığını ve ihaleyi iptal edemeyeceklerini de öğrendiklerini kaydetti. Akbulut, “Böyle bir yönetim anlayışını kabul etmemiz mümkün değil. Anladığımız kadarıyla ihlali de iptal edemiyorlarmış, teminatları alınmış çünkü. Diyecek hiçbir şey yok, söyleyecek hiçbir sözüm yok sizlere çiftçilerimiz, üreticilerimiz, kamyoncu esnafımız zaten çok sıkıntılı günler yaşıyorlardı. Sayenizde daha da sıkıntılı günlere girecekler. Kamuoyunun takdirine, vicdanına bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin