CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, dün akşam TBMM Genel kurulunda Burdur'da yetersiz kalan sağlık hizmetinin sorunlarını dile getirdi. Vekil Akbulut konuşmasında birçok noktaya değinirken Burdur halkının sağlık hizmetini almakta yaşadığı zorlukların da altını çizdi.

2023 yılında tamamlanan Burdur Devlet Hastanesi'nin, il merkezine hizmet etmekte yetersiz olduğunu belirten Akbulut, tek bir hastanenin hem hasta sayısı hem de sağlık personeli bakımından sıkıntılar doğurduğunu söyledi.

Ayrıca, hastaların komşu illere sevk edilmesinin acil tıbbi müdahaleleri geciktirdiğini ifade etti ve bu sorunların çözümü için acil bir şekilde eğitim araştırma hastanesi ve tıp fakültesi kurulması gerektiğini vurguladı.

İlçelerdeki sağlık hizmetlerindeki eksikliklere de değinen Akbulut, özellikle Bucak, Çeltikçi, Yeşilova, Salda Gölü ve Karamanlı gibi ilçelerde uzman doktor ve tıbbi cihaz eksikliği yaşandığını belirtti. Altyapı eksiklikleri ve uzman doktor sayısının yetersizliğinin yanı sıra, ilçelerdeki sağlık ocaklarının da sorunlar yaşadığını dile getirdi, özellikle Çavdır, Kemer ve Dirmil gibi ilçelerdeki sağlık ocaklarındaki eksikliklere dikkat çekti.

Kaynak: Evrim Tuna ŞahinMuhabir: Evrim Tuna Şahin