Akbulut, Batı Akdeniz'in en güzel ve avantajlı coğrafyasına sahip olmasına rağmen en az gelişmiş il olan Burdur'un artık ayağa kalkmak istediğini belirtti.

Vekil Akbulut, Burdur'da sağlık sektörünün eksiklerini dile getirerek yıllardır hizmetlerden mahrum kaldığını vurguladı. Akbulut konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Batı Akdeniz’in en güzel ve en şirin, coğrafi anlamda da avantajlı ama ne yazık ki en az gelişmiş ili olan Burdur, artık ayağa kalkmak istiyor. Burdur’a yatırım çekebilmek adına yatırım teşvik bölgemiz 3. bölgeden ne zaman 4. ya da 5. bölgeye taşınacak? Sağlık sektöründe yıllardan beri birçok hizmetten mahrum bırakılmış Burdur, Burdur Araştırma Hastanesi’ne ya da tıp fakültesine ne zaman kavuşacak?

Vekil Akbulut söz verilen hizmetlerin ne zaman geleceği sorusunu yönelterek ek kaynaklara hala ulaşılamadığını dile getirdi,

"Şehir girişleri ne zaman düzenlenecek? Köprülü kavşaklar ne zaman yapılacak? Burdur’un Batı Bölgesi’nde tarım ve hayvancılığı kalkındıracak fabrikaların gelmesi adına 4. organize sanayi bölgesi için yer ne zaman bulunacak? Daha önce söz verildiği üzere 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne tren istasyonu ne zaman taşınacak?

Antalya’ya doğru uzanan hızlı trenimize ne zaman kavuşacağız? Kuruyan Burdur Gölü’müze ne zaman ek kaynak getirilecektir?"

Kaynak: Evrim Tuna Şahin