İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde Bucak Devlet Hastanesi, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve MAKÜ Bucak Sağlık Yüksekokulu işbirliğinde kurulan Diz Protezi Okulu’nun bugün saat 11.00’de düzenlenen açılış törenine İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Murat Erk, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yasemin Erk, Bucak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Bilal Tanrıtanır, Bucak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Gürkan Dilek, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sevil Güler, Arş. Gör. Hatice Tunç, Hastane yönetimi ve ortopedi servisi çalışanları katıldı. Açılış töreninde konuşma yapan İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Diz Protezi Okulu projesinin Bucak halkı için hayırlı olmasını diledi, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi, ardından Kaymakam Gale ve beraberindekiler Diz Protezi Okulu projesinde yer alan alanları gezdi, Başhekim Tanrıtanır, Kaymakam Gale’ye Diz Protezi Okulu’nda verilecek hizmetler hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de ilk olarak Bucak Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya başlayan Diz Okulu’nda “Diz Protez Ameliyatı” sonrası yapılması gereken egzersizler hastalara uygulamalı olarak gösterilecek, böylelikle ameliyat sonrası tam ve etkin bir iyileşme sürecinin işletilmesi sağlanacak.

MAKÜ Bucak Sağlık Yüksekokulu Arş. Gör. Hatice Tunç tarafından Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sevil Güler danışmanlığında gerçekleştirilen “Diz Protezi Okulu” hasta beklentileri, anksiyete, ağrı, fonksiyonel durum, yaşam kalitesi ve memnuniyet üzerine etkisi konulu doktora tezi kapsamında Bucak Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği işbirliğinde hazırlandı ve hizmete açıldı.

Kaynak: ses15