TÜİK, Burdur'da Kasım ayında satılan konut sayılarını duyurdu. Rapora göre, 124'ü ikinci el olmak üzere toplamda 223 konutun satıldığı belirtildi. Isparta ise aynı dönemde 2023 yılı Kasım ayında 329'ı ikinci el olmak üzere toplamda 452 konutun satıldığı bilgisini paylaşırken, Antalya'da ise 2023 yılı Kasım ayında 2 bin 990'u ikinci el olmak üzere toplamda 5 bin 64 konutun el değiştirdiği kaydedildi.

Burdur'da konut satışlarında bir azalma eğilimi olduğu belirtiliyor. Son 3-4 ayda önceki aylara kıyasla satışlarda düşüş yaşandığı gözlemleniyor. Yine de azalışın temel nedeninin, konut kredisi faiz oranlarının yüksekliği olduğu öne sürülüyor.

Alıcılar, istedikleri konutları nakit ödemede zorluk yaşadıklarını, bu nedenle genellikle yüzde 70-80 oranında kredi kullanmak istediklerini, ancak mevcut kredi oranlarının bu taleplerini karşılamadığını ifade ediyorlar.

Burdur'da konut alanların genellikle apartman tipi yapıları tercih ettiği belirtiliyor. Özellikle öğrenciler, her şeyin dahil olduğu apartmanları daha çok tercih ediyorlar.

Editör: Evrim Tuna Şahin