Ticaret Bakanlığı, 81 ilde görevlendirilmek üzere 1500 kadrolu memur alımı yapacak. ÖSYM aracılığıyla merkezi yerleştirme sistemiyle yapılacak alımlar için başvurular 2023 yılı içinde başlayacak.

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, alımların 2023 yılı içinde tamamlanması hedeflendiği belirtildi. Açıklamada,

Aramıza yeni katılacak çalışma arkadaşlarımızla daha etkin bir piyasa denetimi yapmayı, stokçuluk, güvensiz ürün ve fahiş fiyat artışları gibi vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan haksız ticari uygulamalarla mücadelemizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bir kısmını gümrük kapılarımızda görevlendireceğimiz yeni arkadaşlarımızın gümrük işlemlerinin hızlanmasına da önemli katkılar sağlayacağını değerlendiriyoruz" denildi.

Adaylarda Aranan Şartlar

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı için adayların KPSS'den en az 70 puan alması gerekiyor. Ayrıca adayların lisans mezunu olması ve bazı pozisyonlar için özel şartlara sahip olması gerekiyor.

Kadro Dağılımı

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı için kadro dağılımı şu şekilde:

  • 1000 Büro Personeli
  • 200 Muayene Memuru
  • 300 Gümrük Muhafaza Memuru

Başvuru Şekli

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı için başvurular Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak. Başvuru tarihleri ve diğer detaylar ÖSYM tarafından açıklanacak.