12 Haziran gecesi gerçekleşen olayda, Suat Akarsu ve arkadaşı Aykut A., Aytaç A.'nın ailesinin evine gitmişti. Ancak Aytaç A.'nın bulunmamasıyla çıkan anlaşmazlık, Erol Efe A. ve Suat Akarsu arasında kavgaya dönüştü. Bu kavga sonucunda Suat Akarsu ve Erol Efe A. bıçaklanarak yaralandı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Suat Akarsu hayatını kaybetti.Erol A

Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Emir Efe A. ve Erol A., adli işlemler sonrasında tutuklandı. Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Suat Akarsu'nun babası Erol Akarsu ve taraf avukatları hazır bulundu. Tanıkların ifadelerinin alındığı duruşmada, Aykut A. yaşananları anlatarak, olay anında Suat'ın arkasından saldırıldıklarını belirtti ve Emir Efe'nin elinde bıçak olduğunu ifade etti.

Tanıkların ifadelerinin ardından olayın mağduru Suat Akarsu'nun babası Erol Akarsu, duygusal bir şekilde sanıklara tepki gösterdi. Mahkeme salonunda yaşanan gerilim sonucu taraflar arasında tartışma çıkarken, mahkeme başkanı duruşmayı kontrol altına alarak uyarılarda bulundu.

Emir Efe

Olaya karışan sanıklardan Emir Efe A., kendini, ailesini koruduğunu ifade ederek, yaşananların kendisi için zorlu olduğunu dile getirdi. Tutuklu sanık, bıçağı sadece savunma amaçlı kullandığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Emir Efe A. ile babası Erol A.'nın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör: Evrim Tuna Şahin