Sağlık alanında önemli düzenlemeler getiren bir yasa, Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu yasa ile sağlık alanında eleman temininin zor olduğu bölgelerde sözleşmeli personel sayısı 27 binden 36 bine yükseltildi, böylece 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personelinin alımına olanak sağlandı.

Ayrıca, ebelerin görev tanımında da değişiklik yapıldı. Artık ebeler, doğum süreçlerinde aktif bir rol üstlenebilecek ve küçük tıbbi müdahalelerde bulunabilecekler.

Yeni mezun diş hekimleri, bağımsız muayenehanelerde görev alabilecekler. Aynı zamanda, yerli ilaç sektörünün desteklenmesi amacıyla ilaç ruhsatlandırma süreci kolaylaştırılacak. İki aylık bekleme süresi kaldırılacak ve ruhsatname harçları yeni kriterlere göre belirlenecek.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı

Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yasanın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi