KPSS şartlı ve KPSS şartı talep edilmeden alımı yapılacak personel alımı ile ilgili detaylar işte sizlerle...

İş arayan binlerce vatandaşa istihdam fırsatı sunan İŞKUR, yeni personel alım ilanları yayınlayarak, her meslek gruplar için geniş çaplı iş olanağı sunuyor. Son yayınladığı ilanlarda özel ve kamu kurumlarında görevlendirilmek üzere, beden işçisi alım ilanı yayınladı. Personel alımı ile ilgili ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Personel alım şartları neler?

Birçok ilde binlerce personel ve beden işçisi alım İŞKUR aracılığıyla yayınlanmaya devam ederken, İŞKUR aracılığıyla yayınlanan kadrolar için talep edilen şartlar şu şekilde yer alıyor;

İŞKUR aracılığıyla yayınlanan özel ve kamu kurumlarında istihdam sağlamak isteyen adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması aranan şartlar arasında yer alıyor.

Ayrıca adayların, 18 yaşına girmiş ve 45 yaşını doldurmamış ve en az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir.

Tüm bunlara ek olarak, adayların gerektiği zamanlarda vardiyalı çalışma sistemine uygun olması ve bazı meslek grupları için ise en az B Sınıfı sürücü belgesine şartı talep edebilir.

Yukarıda yer alan şartları taşıyan vatandaşlar, personel alım için, İŞKUR’un resmi web sitesine giriş yaparak gerekli başvuruda bulunabilir.

İŞKUR aracılığıyla başvuru işlemleri nasıl yapılabilir?

İŞKUR, tarafından yayınlanan “Beden İşçisi” alım ilanı için başvuru yapmak isteyen adayların izlemesi gereken adımalar şu şekilde yer alıyor;

İŞKUR aracılığıyla, yayınlanan personel alımları için başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle İŞKUR’un resmi internet sitesine giriş yapmaları gerekmektedir. İŞKUR’un resmi sitesine giriş yapan adayların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekirken, İŞKUR’a kayıtlı olmayan adaylar ise e-Devlet aracılığıyla giriş yaparak kısa sürede kayıt işlemlerini tamamlayabilir.

Gerekli kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar, İŞKUR’un esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx  sayfasına giriş yaparak ana ekranda yer alan “Meslek” bölümüne “Beden İşçisi” yazması daha sonra ise iş aradığı ili ve diğer detayları yazarak arama yapması yeterli olacaktır. Arama sonucunda açılan sayfada beden işçisi alımına ile ilgili tüm ilanlar ekrana gelecektir.