CHP lideri Özgür Özel'in yerel seçimde iş birliği çağrısı sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener, Genel İdare Kurulu'n (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. Kritik toplantı sonrası İYİ Parti, kararını açıkladı.31 Mart yerel seçimi çalışmaları kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, "Yerel seçimde iş birliği yapalım" teklifini sundu. 

Iyiparti

Teklif sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener, Genel İdare Kurulu'n (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. Kritik toplantı sonrası İYİ Parti, CHP ile iş birliği yapmacağını duyurdu. Oylama 35 hayır , 15 evetle sonuçlandı. CHP'nin yerel seçimlerde ittifak önerisini değerlendiren İYİ Parti Genel İdare Kurulu kararını verdi. Yapılan oylamada, ittifak önerisi reddedildi. Buna göre, İYİ Parti seçimlere tek başına girecek. Ayrıca İYİ Parti İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu ve Ankara'da Mansur Yavaş'ı desteklemeyecek. 

Ekrem Imamoglu Mansur Yavaş

ÖZGÜR ÖZEL: SAYGI DUYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da düzenlenen MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada İYİ Parti'nin kararına saygı duyacaklarını söylemişti:

"Genel İdare Kurulu'na götüreceklerini söylediler Sayın Genel Başkan. Kurulun kararını bekliyoruz. Alacakları her iki karara da saygılıyız. İttifak, daha doğrusu işbirliği kararı alırlarsa oturacağız, konuşacağız. Eski kararlarını sürdürmeye karar verirlerse buna da saygı duyacağız, önümüze bakacağız."

Özgür ÖzelTV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel toplantının ayrıntılarını paylaştı. Buna göre 50 GİK üyesinin 35'i ittifakın yapılmaması yönünde, 14 GİK üyesi ise ittifakın yapılması yönünde oy kullandı, 1 GİK üyesi ise çekimser ya da boş oy kullandı.