2023 yılının sona ermesine kısa bir süre kala emekli maaş zammı için son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamalar, emeklileri heyecanlandırdı.

Şimşek, yaptığı açıklamada, çalışanların ve emeklilerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı talimat verdi

Hükümetin emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı konusundaki çalışmaları devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının artırılması için çalışma yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yönde talimat verdiğini söyledi.

Temmuz ayında yapılan ara zamla birlikte en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığı 7500 liraya yükselmişti. SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığından emekli olanlar ise son dakika gelişmelerine odaklanmış durumda. Emekliler, enflasyon karşısında eriyen maaşlarının artırılması için ek zam talep ediyor.

"Bu konuda çok netiz"

Bakan Şimşek emekli maaşlarına dair açıklamasında, "Memurlarla müzakereler yapıldı, işçilerimizle de yılın başında bağlanmıştı. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var. En düşük emekli maaşı alanların durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu o çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda çok netiz" dedi.

6 Şubat depremini hatırlatan Şimşek, "Ülkenin imkanları çerçevesinde hareket etmemiz lazım. Zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi, eminim 86 milyonun tamamı istiyor." ifadelerini kullandı.

En düşük emekli 10 bin olmalı

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, önümüzdeki ay yeni bir seyyanen zam yapılma ihtimali olduğunu belirterek, "Şu anda asgari ücretin 11 bin 400 olduğunu ele aldığımızda en düşük emekli maaşının 10 bin lira civarında olması gerektiğini söyleyebiliriz” dedi.

Editör: Evrim Tuna Şahin