. Emeklilerin maaşlarındaki artış, 6 aylık enflasyon rakamlarına bağlı olarak belirlenecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ocak, şubat, mart ve nisan aylarına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Bu verilere göre, emeklilerin maaşlarında şimdiden yüzde 18.70 oranında bir artış garantilendi. Ancak kesin rakam, mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon verilerinin açıklanmasıyla ortaya çıkacak.

Karakaş'ın aktardığına göre, Nisan ayı itibarıyla 4 aylık enflasyon farkı yüzde 18,72 olarak gerçekleşti. Bu durumda, kök maaşı 8 bin 450 TL ve altında olan emeklilerin sıfır zamla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor. Beklenti anketlerine göre mayıs ve haziran aylarında gerçekleşmesi muhtemel enflasyon rakamlarını göz önünde bulundurduğumuzda, 6 aylık enflasyonun yüzde 25'i geçmeyeceği tahmin ediliyor.

Bu durumda, 2024 Temmuz ayında kök maaşlar üzerinden güncelleme yapılması halinde, kök maaşı 8.000 TL ve altında kalan milyonlarca emeklinin sıfır zamla karşı karşıya kalabileceği ve yine 10.000 TL maaş almaya devam edebilecekleri belirtiliyor.

İsa Karakaş'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın

Kaynak: t24