Emekli maaşlarındaki artışla ilgili olarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak zammının netleştiği bildirildi. Ancak, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükselmesine rağmen, bazı sorular ve belirsizlikler devam ediyor.

emekli kök maaş

Kanal D'ye konuşan Dr. Öğretim Üyesi Okan Güray Bülbül, emekli maaşlarındaki yüzde 42,6'lık zamın kök aylıklar üzerinden alınacağını, ancak bu zam sonrasında hesaplanan aylığın yine 10 bin TL'nin altında kalması durumunda maaşların 10 bin TL olarak ödeneceğini belirtti.

Emekli Haberler

E-devlet üzerinden görülen aylık bilgilerinin doğru olup olmadığına dair de açıklamalar yapıldı. E-devlet'te emekli aylık bilgisine ulaşan kişiler, yüzde 37,57'lik zamlı halini görecekler. Ancak, kök maaş ek ödeme ile birlikte hâlâ 10 bin TL'nin altında ise, hesabın yine 10 bin TL olarak ödeneceği ifade ediliyor.

Emekli Ikramiyeleri

Ayrıca, 7 bin 15 TL'nin altında kök aylığı olan herkesin yeni dönemde 10 bin TL olarak maaş alacağı belirtiliyor. Emeklilerin e-devlet sistemine giriş yaparak gördükleri rakamların yüzde 37,57'lik zam uygulanmış rakamlar olduğu, bu rakama yüzde 5 daha ekleneceği ve ek zamlı maaşın ortaya çıkacağı ifade ediliyor.

emekli kök maaş

656 liralık farkın Temmuz'da 83 liraya düşeceği öne sürülüyor ve emeklilere yapılacak olan ek zammın yasal düzenlemeyi beklediği belirtiliyor.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin