Futbol sevgisi bir başkadır !!!

Ufak yaşlarda Kızılkaya'da arkadaşlarımızla mahalle aralarında Futbol oynardık. Çok fazla organize değildik. Sadece Kızılcaağaç köyümüz bize yakın olduğundan yürüyerek gider köy maçları yapardık. Onlarda bize yürüyerek gelirlerdi. Yürüyerek giderken yol üzeri sağımızda solumuzda üzüm bağları vardı. Bağ'ın sahipleri bizi görünce;
"Çocuklar gelin biraz üzüm alın" derlerdi. Kızılcaağaç'ın çok güzel yemyeşil sahası vardı.

Güzel günlerdi...

Daha sonra 1984' lü yıllarda köyümüzün eniştesi olan rahmetli Halil Gökkara ile tanıştık. Futbol aşığı bir büyüğümüzdü. Uzun yıllar Oğuzhanspor'da Futbol oynamıştı. Halil Gökkara geldikten sonra organize olmaya başladık. Mekanı Cennet olsun.

Takım olmuştuk...
Saha dizilişinde herkesin yeri belliydi artık !!

Çevre bölgelerimize turnuvalara katılmaya başladık. Ufkumuz açılmıştı, yeni futbolcular görüyor onlardan birşeyler kapıyorduk.

Aynı zamanda,
Futbol bir nevi öğrenme sanatıdır !!!

Gündoğdu köyümüzden;
Dr İsmail Düzen, Ahmet Günel (Sadık), Durmuş hoca, Akbaş Mehmet

Karapınar köyümüzden;
Diş hekimi Cafer Kaplan

Yuva köyümüzde;
Sadettin Atalay, Bekir Özcan

O dönemlerde gördüğüm ve tanıdığım iyi futbolculardı, iyi insanlardı...

Kızılcaağaç köyümüzde;

Fahri Seven hocamız, Remzi Asrav ve Veli Süzen hem iyi futbolculardı, hem iyi insanlardı, hemde bizim nesildeki arkadaşlarımızı futbola teşvik etmişlerdi. O zamanlar Kızılcaağaç'ta;

Ali, Naim, Mustafa, Alim, İbrahim, Lokman, Metin, Hilmi, Halil ve Dr Ali Yılmazcan çok iyi futbol oynayan arkadaşlarımızdı.

Komşu köylerimiz olan Uğurlu, Boğazköy, Susuz, Karaaliler, Ürkütlü, Yüreğil, Ambahan, Keçili, Kestel, Kuşbaba, Seydiköy ve Melli sportif faaliyetlerde etkiliydi.

Seydiköy'lü İlhan Evirgen diye bir arkadaşımız vardı. Aynı zamanda Oğuzhanspor'da beraber oynadık. Çok efendi ve çok iyi Futbolcuydu. Aynı zamanda Seydiköy'de Antalyaspor'da oynayan Mesut isimli çok iyi futbolcu vardı.

Melli köyümüzden de iyi futbolcular çıkıyordu. Bucak'ta bir turnuva'da final maçında Mellispor'a yenilmiştik. O dönemde oynayan ve izleyici olan arkadaşlarımız hatırlarlar...

Turnuvalar iyidir. İnsanları birbirine kaynaştırır. Yeni insanlar tanırsın...

1985 yılıydı, rahmetli Halil hocam, Kızılkaya'da arkadaşları toplayıp Bucak'ta turnuvaya katılacağımızı söylemişti. Daha sonra ikimiz Bucak'a gittik. Beni eski sanayinin olduğu yerdeki kahvehaneye götürdü. Rahmetli Etem Uçan ile tanıştırdı. Kızılkaya takımı olarak turnuvaya katılacağımızı söyledi.

Etem Uçan, Halil hocama;

"Takımınız nasıl? dedi

Hocamda;

Beni göstererek iyi futbolcularımız var demişti.

Bende;

"O kadar da değil" demiştim.

Daha sonra hocama Etem Uçan' ı sordum.
Rahmetli Etem Uçan, Oğuzhanspor'un önemli futbolcularından birisiymiş. Mekanı Cennet olsun.

Turnuvanın ilk maçını okulun yanındaki sahada oynamıştık. Takımımız;

Kaleci Serkan Teksöz, Hacı Abdurrahman Altınay, Ömer Teksöz, Halil Gökkara, Ramazan Özçelik, Ercan Atasoy, Canan Atasoy, Nurettin Motor, Tanzer Gökkara, Akücü Mehmet Saygılı ve Abdurrahman Önder

Maçın hakemi Abdullah Akay'dı. İyi maç çıkarmıştık. Maçın sonunda hem Abdullah Akay hemde Hüseyin Ünal beni tebrik etmişti.
Bunu hiç unutamam!!!

Hüseyin Ünal daha sonra benim, hem takım arkadaşım hemde en iyi dostum oldu.

Bu maçtan sonra beni Oğuzhanspor'a davet ettiler. Bucak Oğuzhanspor ile ilk tanışmam 1985 yılında oldu.

Artık Oğuzhanspor'lu olmuştum. O büyük takımın oyuncusuydum.

Daha sonra teknik direktörlüğümüzü yapan rahmetli Zeki Doğan ile tanıştım. Zeki Doğan'ın üzerimde emeği çoktur. Rahmetli Zeki Doğan futbol ve Oğuzhanspor aşığı birisiydi. Teknik direktörlükten, kulüp başkanlığına kadar maddi manevi katkıları çoktur. Mekanı Cennet olsun.

Oğuzhanspor'da Mehmet Erk ve daha sonra Rahmetli Şeref Erdem'de hocalığımızı yaptı.

Mehmet Erk, futbolcularla arkadaş gibiydi başarılı olduk. Genelde kanatlardan oynamamızı isterdi. Kanatlarda adam bulundurur ve kanat oyuncusu aktif çalışırsa, karşı takımın oyuncusunu eksiltirsin derdi.

Futbol işte bu...
Futbol Kompakt bir oyundur..

Daha sonra Milletvekilliği'de yapan rahmetli Şeref Erdem, disiplinliydi ve çok babacandı, başarılı olduk. Mekanı cennet olsun.

Oğuzhansporda 10 yıl futbol oynadım. Şampiyonluklar yaşadık. Çok güçlü bir takımımız vardı.

Kaleci Hasan Demirtaş, Mehmet Topay, Necmi Erk, Osman Kara, Ömer Gümüş, Hüseyin Ünal, Canan Atasoy, Yılmaz Ökte, Şefik Acarlıoğlu, Mustafa Şener, İlhan Evirgen ve Erol Bülbül

Üniversitede 6 yıl İstanbul'da okumuştum. Maçlarımızın olduğu dönemler her hafta Bucak'a geliyordum. Üniversitedeki arkadaşlarım her maçtan sonra;
"Maç nasıl geçti" diye sorarlardı. Artık İstanbul'da birçok arkadaşım Bucak'ı tanıyordu ve Oğuzhanspor'lu olmuştu.

Zaten Futbol evrensel bir Spordur. Bucak'ın tanıtımında çok önemlidir.

Bir dönem şampiyon olup deplasmanlı amatör lige çıkmıştık. Önceki yıllarda Antalyaspor'da oynayan kaptan Osman, kaleci Mehmet Ali, Levent ve Turan takımımızda oynamıştı. Bu bölgemizde ses getirmişti. Daha sonraları takımımız Bal ligine çıkmış, kupada Sivasspor ile oynamıştı. Ve hatta bu maç televizyonda yayınlanmıştı. İlçemiz için, şehrimiz için büyük tanıtım olmuştu.

Bence Bucak Oğuzhansporumuzun üçüncü lige çıkıp profesyonel olması elzemdir.

İlçemiz Antalya sınırında, büyük organize sanayisiyle, mermer fabrikalarıyla, avrupanın en büyük çimento fabrikasıyla, büyük küçük esnafıyla ticari hacmi en yüksek olan ilçelerden birisidir. Antalya'da Bucaklı müteşebbis insanlarımızla hem Antalya'ya hem bölgemize hemde Türkiyemize katma değer katmaktadır.

Bucak Oğuzhanspor'un üçüncü lige çıkması bölgemizin tanıtımı açısından çok önemlidir.

BENCE BUCAK EN İYİSİNE LAYIK