Bugün 24 Kasım

Öncelikle,

Öğretmenler Günü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı ve görevi uğruna şehit olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ile görev yaparak ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe taşıyan değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyorum.

İyiki varsınız...

YÜZDE 50 ARTI BİR

Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız 50 artı bir sistemini gündeme getirdi. Böylece bir haftadır 50 artı bir tartışmaları gündem oldu. Bazıları farklı yorumlar yaparken bazıları da şöyle yorumlar yaptı.

Ak Partinin 50 artı biri sağlamak için MHP'ye ihtiyaç duyduğu, bu durumdan kurtulmak için yöntemin yüzde 40 artı bire düşürülebileceği veya belirli bir oran aranmaksızın çoğunluğa bakılması gerektiği gibi tartışmaların kulislere yansıdığı görüldü.

Sayın Bahçeli bu duruma olumsuz yanıt vererek tartışmalara son noktayı koydu.

Ben bu konuya farklı bir pencereden bakıyorum.

Yorumum da şudur;

Sayın Cumhurbaşkanı 50 yıldır siyasetin içinde. Gençlik kollarından, belediye başkanlığına, belediye başkanlığından, başbakanlığa ve en son Cumhurbaşkanlığına...

Yerel anlamda teşkilatçılığın önemini iyi bilen birisi. Yerelde seçim nasıl kazanılır konusunda uzmanlaşmış. Parti üye sayısı, sandıklar, sandık üyeleri, taktikler, hamleler vs gibi...

Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın 50 artı bir konusunu gündeme getirmesini, değiştirmeden ziyade, yerel seçimler öncesi taktiksel bir hamle olarak düşünüyorum.

Bir nevi mesaj!!!

Anlayan anladı...

ADAY ADAYLARI

Ak Partinin aday adaylığı süreci Çarşamba günü bitti. Diğer partilerin süreci devam ediyor. Ak Parti için süreç genelde sönük geçse de son gün biraz başvuru oldu.

Adaylık için son gün en fazla Bucak'ta başvuru oldu. Bucaktaki Aday adayların hepside şahsen tanıdığımız, birbirinden değerli, kendi alanında başarılı kişiler. Hayırlı olsun.

Burdur'da adaylık için iki arkadaşımız başvuru yapmıştı. Son gün, uzun yıllar Milletvekilliği yapan Sayın Bayram Özçelik'in adaylık başvurusu yaptığını sosyal medyadan duyduk. Aslında Sayın Bayram Özçelik'in adaylığı kamuoyu tarafından uzun süredir konuşuluyordu. Başvuruyla resmi olarak kesinleşmiş oldu.

Hayırlı olsun.

Ancak Sosyal medyadan ve yerel gazetelerden takip ettiğimiz kadarıyla adaylık konusunda Sayın Bayram Özçelik'ten bir açıklama görmedik, duymadık.

Tabiki Sayın Bayram Özçelik uzun yıllardır tanıdığımız bildiğimiz beraber çalıştığımız değerli bir büyüğümüz. Burdur'a da hizmetleriyle damga vuran birisi.

Bunlar gerçek...
Anlatmaya gerek bile yok,
Bilen biliyor...

Ancak ben yine de Sayın Bayram Özçelik'in değerli Burdur halkımıza bilgilendirme açıklaması yapacağını düşünüyorum.

BURDUR'DA GÜZEL BİR SEÇİM OLACAK...

Tekrar tekrar,

Tüm partilerin aday adaylarına hayırlı olsun.