20.Dönem Burdur Milletvekili Dr Yusuf Ekinci'nin vefat ettiğini teessürle öğrendim.

Mekanı Cennet olsun 

Çok üzgünüm çok...

Rahmetli Yusuf abiyi Milli Eğitim Bakanlığında çalıştığı dönemlerden tanıyordum ancak bire bir görüşmemiz Anavatan Partisinden 1995 yılında Burdur Milletvekili adayı olduğu dönemde oldu. 

1995 yılında Bucak Devlet Hastanesinde görev yapmaktaydım. 

Babam 1984 yılında Anavatan Partisinden Belediye Başkanlığı yaptığı ve görevi başında vefat ettiğinden, o dönemlerde gerek vefa borcu gerekse de Burdur Milletvekili adayımız Sayın İbrahim Özel'e karşı sevgi ve saygımdan dolayı Anavatan Partisine sempatim vardı. 1995 yılında Milletvekili adaylarımızla beraber Burdur İlimizin birçok köy ve kasabasındaki seçim çalışmalarına bizzat katıldım.

Sayın Yusuf EKİNCİ Milletvekili seçildikten sonra Burdur'umuza çok büyük hizmetleri oldu. Yusuf abiyi Ankara'da birçok kez ziyaret ettim. 

Yusuf abinin bilgi ve birikim açısından çok güçlü bir yapısı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam o dönem Sayın Keçeciler Teşkilat başkanı, Sayın Yusuf Ekinci'de Teşkilat Başkan yardımcısıydı. Yapamayacağı iş, açamayacağı kapı yoktu. Burdur ve bölgemizde büyük işlere imza attı.

Yusuf abiyle ilgili unutamadığım hatıram da şudur;

Antalya'da yapılması gereken önemli bir işimiz vardı. Yusuf abiyi aradım. 

O da bana,

" Antalya'da merkez ilçe başkanımız Sayın Muhittin Böcek'in yanına git. Bende arayacağım" demişti.

2024 yerel seçimlerinden önce Sayın Muhittin Böcek'i ziyaret ettiğimde bu konudan bahsetmiştim. Sayın Başkanımızda rahmetli Yusuf abiyle ilgili hatıralarını anlatmış ve kendi siyasi hayatında Sayın Yusuf Ekinci'nin çok büyük yeri ve emeği olduğunu bizzat söylemişti.

Antalya'da son 30 yıla damga vuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek'le tanışmamıza vesile olan, benim üzerimde de çok emeği olan Yusuf abiyi rahmetle yad ediyorum. 

Mekanı Cennet olsun. 

Sevenlerinin, yakınlarının ve tüm Burdur'lu hemşerilerimizin başı sağolsun.