HAFTANIN ANALİZİ

CHP YENİ MYK

CHP'nin yeni MYK'sı açıklandı. Ülkemize ve CHP teşkilatına hayırlı olsun

CHP’nin yeni MYK’sında 17 isim,

“Gölge kabine üyesi” olarak görev aldı

CHP yeni MYK'sı genç isimlerden oluştu.

Yaş ortalaması 46 ve gölge kabinede 9 bayan var.

Takdire değer...

Mesela, gölge kabinede görev yapacak olan Sayın Sevgi Kılıç, Gençlik ve Spor bakanlığından sorumlu başkan yardımcısı oldu.

Yaşı 30

Gençlik dinamizmiyle, heyecanıyla pozitif katkısı olacağını düşünüyorum. Hele birde bayan olarak görev alması bizleri hem mutlu etti hemde gururlandırdı. Avukat olan genç kardeşimiz Amerika ve İngiltere'de eğitimini tamamlamış.

Donanımlı yani...

Son seçimden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız kabineyi açıkladığında bazı bakanlar tanınmıyor diye eleştiri konusu olmuştu. Ancak ufak bir araştırma yapıldığında yeni atanan bakanların kendi alanında başarılı çalışmaları olan, alt yapısı hazır ve bilgi birikim açısından donanımlı kişiler olduğu anlaşılmıştı.

Şimdi, CHP'de gölge kabinede görev verilen kişilerin araştırıldığında kendi alanında başarılı, bilgi ve birikimiyle donanımlı kişiler olduğu anlaşılıyor.

Bu durum değişim ve gelişim için çok iyi...

Mesela;

Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanlığı:

Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden 1986 yılında mezun oldu. New Orleans Üniversitesi'nde finans alanında doktora eğitimini tamamladı. SBF'de Prof. Dr olarak çalıştı. 2012-2015 yılları arasında Mülkiye'de dekanlık yapmıştır.

Yankı Bağcıoğlu, Milli Savunma Bakanlığı:

Deniz Harp Okulu'ndan Makine Mühendisliği Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. Türk Deniz Kuvvetleri'nde birçok görevde bulundu. NATO Karargâhı ve Deniz Kuvvetleri Karargâhı'nda da görev yaparak uluslararası arenada da deneyim kazandı. 2016 yılından sonra Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığı ve bu görevle birlikte Deniz Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevini vekaleten yürüttü. 2019 yılında tümamiral olan Yankı Bağcıoğlu Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Cihat Yaycı’nın 2020 yılında istifa etmesi sonrası Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığına atandı.

CHP'de, diğer gölge kabine üyelerinin de birbirinden değerli, alt yapısı hazır, bilgi ve birikimiyle donanımlı kişiler olduğu anlaşılıyor.

Hayırlı olsun.

GÖLGE KABİNE NEDİR

Muhalefet partisinin liderinin önderliğinde söz konusu partinin üst düzey sözcülerinden oluşan ve her biri iktidar partisinin yönetimdeki bakanlarının birine alternatif oluşturan, kendileri iktidar olursa iktidar partisinin belli bir konuda yaptığı uygulamadan farklı olarak ne şekilde davranacaklarını belirten üyeler topluluğudur.

Mevcut Hükûmetin yürütme ile ilgili uygulamalarına yönelik eleştiri ve bunlara alternatif politika önerileri üretmek Gölge Kabinelerin sorumluluğundadır.

YEREL SEÇİM ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ

İktidar partisi olan AK PARTİ geçen hafta aday adaylığı sürecini açıkladı. Aday adaylığı başvurusu 10 Kasım Cuma günü başladı. 17 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek.

Diğer partiler için aday adaylığı süreciyle ilgili bir açıklama duymadık.

Burdur, Ak Parti'de sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla bazı bölgelerde aday adayı olan arkadaşlarımız var. İnşallah haklarında hayırlı olur.

ÇELTİKÇİ

Hasan Altay

BURDUR

Mehmet Şimşek

Fatma Küçükkaplan

Aday adaylığını açıklayan bu 3 isim de kendi alanında çok başarılı olan değerli kişilerdir. Hayırlı olsun. Allah yollarını açık etsin...

Yerel basından takip ettiğimiz kadarıyla Ak Partide diğer bölgelerimizle ilgili herhangi bir aday adaylığı başvurusu duymadık.

Ak Parti açısından adaylar netleştiğinde hangi adayla başarılı olunur konusunda, kapsamlı açıklamayı analizlerle birlikte daha sonraki günlerde yapabiliriz diye düşünüyorum.

Bu durum diğer partiler içinde geçerli...

DİĞER BÖLGELERDE TÜM PARTİLERİN ADAYLARI DA NETLEŞSİN BİR GÖRELİM!!!

Birkaç hafta içinde diğer bölgelerde tüm partilerin aday adaylarının da isimleri netleştiğinde daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

Çünkü;

İttifak olsun yada olmasın bazı bölgelerimizde yerel seçimi kazanma oranı adaya göre değişir.

ADAY ÇOK ÖNEMLİ