Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni bir personel alımı duyurusu yapmıştır. Toplamda 2 bin 450 kişiye istihdam olanağı sağlanacaktır. Bu alımlar içinde 2 bin 300 imam-hatip, 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için ayrılmış olan 100 Kur'an kursu öğreticisi, ve 50 müezzin-kayyım pozisyonu bulunmaktadır.

Başvurular, taşra teşkilatında açık pozisyonlara yerleştirilmek üzere sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacaktır. Adaylar, başvurularını "sinav.diyanet.gov.tr" internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecektir.

Personel dağılımı

Resmi Gazete'de yayınlanan duyuruya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sıralaması esas alarak 2 bin 300 imam-hatip, 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için ayrılmış 100 Kur'an kursu öğreticisi ve 50 müezzin-kayyım pozisyonu olmak üzere toplamda 2 bin 450 yeni personel alımı gerçekleştirecektir.

Diyanet işleri başkanlığı personel alım şartları

Başvuru yapacak adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilan ettiği pozisyonlar için aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:

  • Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımalıdır.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilen ortak nitelik şartını yerine getirmelidir.
  • Başvuru tarihlerinin son günü itibariyle, ilan edilen pozisyonların öğrenim durumlarına uygun bir eğitim seviyesine sahip olmalıdır.
  • 2022 yılı KPSS sonuçlarına göre, lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmalıdır.
  • Başvurulan pozisyonda görev yapmaya mani bir engeli olmamalıdır.
  • Hafızlık unvanına sahip adaylar, +Hafız kontenjan gruplarına başvurabilecektir.
  • Adaylar, başvurdukları pozisyonun başkanlık teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan personelin arasında bulunmamalıdır.

Başvuruda bulunacak adayların, bu şartları eksiksiz olarak yerine getirmeleri ve başvurularını ilgili tarihler içinde tamamlamaları gerekmektedir. Bu şartlar, personel alımı sürecine katılmak isteyen adaylar için temel kriterleri oluşturmaktadır.

Diyanet işleri personel alımı son başvuru tarihi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personel alımı başvuruları, başvuru şartlarını taşıyan adaylar tarafından bizzat kendileri tarafından 25 Eylül 2023 tarihinden başlayarak 06 Ekim 2023 tarihine kadar (saat 16:30) "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden yapılacaktır.

Editör: Evrim Tuna Şahin