Ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Sinop ve Ordu çevrelerinde yağışlı bir periyot bekleniyor.

Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Ordu, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülebilir.

kar uyarısı

Özellikle Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri, Van'ın güneyi ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Istanbul Kar Yağışı (1)

MGM'nin paylaştığı hava durumu haritasına göre, cuma ve özellikle cumartesi günü yurdun genelinde kar yağışları etkili olacak. İstanbul'da cumartesi günü kar yağışı beklenirken, sıcaklıkların 0 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor. 

Kaynak: Evrim Tuna Şahin