Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu faturalarındaki yüksek artış nedeniyle yoğun şikayet alırken, 1 Nisan'da tavan fiyat açıklayacak. Geçen yıla kıyasla yüzde 150'e varan oranlarda artan cep telefonu paket ve tarife fiyatları, operatörlere yönelik yapılan şikayetlere rağmen, BTK'nın uyguladığı tavan fiyat sistemi sorunu çözmede yetersiz kaldı.

Mobil operatörler, geçen yıl milyarlarca lira gelir elde etmelerine rağmen, bu yıl fiyatları enflasyonun üzerinde artırarak ücretlere yaklaşık yüzde 150 oranında zam uyguladı. 1 Nisan'da BTK tarafından açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrasında, operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

BTK, her yıl nisan ve ekim aylarında yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile konuşma ve SMS ücretlendirmesine sınırlama getirirken, internet ücretleri için serbest piyasa koşulları geçerli oluyor. Bu nedenle, operatörler esas zamlı tarifeleri genellikle internet paketleri için uyguluyor.

BTK, Ekim 2023'te yurtiçi arama dakikasını 2.45 TL, yurtdışı arama dakikasını 24.57 TL ile sınırlamış ve yurtiçi SMS fiyatını 1.75 TL olarak belirlemişti. Ancak 1 Nisan'da konuşma dakikası ve SMS tavan fiyatlarının artırılması bekleniyor. Bu durum, taahhüdünü uzatmak isteyenlerin yeni zamlı paketlerle karşılaşabileceği anlamına geliyor. Bu nedenle, taahhüdü bitmek üzere olanların, yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan'a kadar yapmaları öneriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi