Türkiye'nin farklı illerinin Osmanlı dönemi isimleri merak konusu oluyor. Sizler için, Burdur'un Osmanlı dönemi adı da araştırdıkve bulduk. İşte Burdur'un Osmanlı dönemi ismi ve diğer şehirlerin eski adları hakkında detaylar...

"Cennet Buradadır!"

Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki şehirlerin isimleri zaman zaman değişirdi. Bu değişiklikler, tarihsel, kültürel ve siyasi sebeplere dayalı olarak gerçekleşirdi. Burdur'un Osmanlı dönemi ismi de merak edilenler arasındaydı.

Burdur ismini alışı,Türkmen boylarından Kınalı aşiretinin bu bölgeyi bulması üzerine "Cennet buradadır. Burda dur!" demişler ve "Burda dur!" sözü ile  halk arasında "Burdur" ismini almıştır.

burdur tarihi-1

Burdur'un il oluşu

Burdur bölgesi, Antik dönemde Pisidia olarak isimlendiriliyordu. Burdur toprakları 1391 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katıldı ve 1872’de Burdur Sancağı kurularak Cumhuriyet ile il oldu.

burdur foto

Osmanlı Dönemi'nde Burdur

Türkiye'nin 81 ilinin Osmanlı dönemi isimleri, bir harita üzerinde toplandı. Vatandaşlar, bu şehirlerin Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki adlarını öğrenmek istediler. Burdur'un Osmanlı Dönemi'ndeki ismi ise merak edilenler arasında oldu.

İşte Burdur'un Osmanlı dönemi adı: "Terkemiş". Bu isim, o dönemin tarihsel kaynaklarında geçen resmi adıdır.

burdur-cumhuriyet-meydani

-(ÖZEL HABER)-

Editör: Evrim Tuna Şahin