"Haritaları Seviyorum" adlı Twitter hesabı yapay zeka tarafından yeniden adlandırılan illerden oluşan Türkiye haritasını paylaştı

İşte Burdur ve komşu illerin isimleri ;

yapay zeka şehir isimleri

Haritaya hızlıca bir göz gezdirdiğimizde ise insan ilk olarak İstanbul ve başkent Ankara'nın yeni isimlerini arıyor. Yapay zeka güzeller güzeli İstanbul'a 'İstarmoni' ismini layık görerek biraz hayal kırıklığı yaratsa da başkentimizin adı cumhuriyetin kentine yakışır biçimde Atatürk olmuş. 

Malatya'nın 'Kayısı' olmasına ne kadar şaşırmadıysak Kars'ın 'Karpaşa' olmasını da o kadar karizmatik bulduk. Yalnız inkar edilemez bir biçimde dünyanın en karizmatik şehir adlarından olan Batman'ın Diyarbakır'ın bir ilçesi olan 'Silvan' adını almasına biraz kalbimiz kırıldı. 'Hamsipol' ve 'Rizeville' ise Doğu Karadeniz'den bize usulca el sallıyorlar.

Eskişehir'e yakıştırılan 'Modern' adına kent sakinleri de muhtemelen pek bi' mutlu olmuşlardır. Çorum ise 'Amasya Civarı' olarak adlandırılmakla kalmış. Yapay zeka, Çorumluları karşına aldın koçum. Ege bölgesinde ise Çanakkale ve Aydın gibi illerin antik adlarını aldıklarını görüyoruz.Burdur'a ise Nilgün ismini önerdi.