Hayriye Dilmaç Ünal, iki yıl önce kendi imkanları ile şu an işletmekte olduğu mantı evini açtı. Tamamen doğal içeriği ile Burdur'un kendi markası olan un, kıyma ve süt ürünleri ile hazırladığı mantıyı herkese tanıtmak için kolları sıvayan Hayriye Dilmaç Ünal,  Burdur'a özgü bu mantının patentini aldı ve tescilletti.

Kayseri değil Burdur Mantısı!

Mantı evinde hem hazır yemek seçeneğini sunan Hayriye Dilmaç Ünal, mantının üretimini yaparak paketlenmiş halde mantıseverlere satışını da gerçekleştiriyor. Sadece Burdur için çalıştığını vurgulayan Ünal, Burdur'un tescilli mantısının daha çok tanınmasını istiyor ve bu doğrultuda kendisini tercih eden müşterilerine eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor. 

burdur mantısı

Burdur Mantısı için adım atıığı ilk günden bu yana çalışmalarını ve gayretlerini aktaran Ünal, "Kendi imkanlarımla ve başlangıçta KOSGEB'den aldığım destekle daha seri üretim için iş yerimin üst katını üretimhane olarak düzenledim. Bizleri tercih edenlere hem keyifli vakit geçirebilecekleri bir alan açmak hem de ürettiğimiz mantı, erişte ve makarnaları tattırmak istedik. İki sene önce açılış yaptık. O günden bu yana bu işi burada tutturduk. Mantımızı hazırlarken hamuru için kullandığımız undan, içine koyduğumuz kıymaya, servis için kullandığımız yoğurda kadar hepsinin Burdur'un markası olmasına önem veriyoruz. Burdur Mantısı'nı Burdur Mantısı yapan da bu. Hem içeriğindeki kıyma oranı hem de tercih ettiğimiz sarı un tamamen yerli ürünlerimizden olduğu için çok daha başka bir tat yakalıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Kızımla araştırmalar yapıyoruz. Başka şehirlerde en çok tercih edilen markaları deniyoruz. Yapmadığımız şeyler varsa görmek için... Fakat yine de kıyas ettiğimiz zaman mantıyı pişirme süresinden, pişmiş kıvamına kadar bu işi hakikaten iyi yaptığımızı görüyoruz. İstiyoruz ki Burdurlu vatandaştan gelen olduğunda bizlere Kayseri Mantısı mı diye sormasın. Çünkü Burdur'un artık öz, yerli, lezzetli bir mantısı var. Burdur Mantısı'nı herkesin öğrenmesini istiyoruz."dedi.

Kaynak: Burdur Yenigün