Burdur’da taksiciler yeni durak açılması, plaka verilmesi ve akaryakıta yapılan zamları protesto etti. Taksiciler adına konuşan Levent Yiğit, “Son dönemlerde özellikle başta akaryakıt, motorlu taşıtlar vergisi, araç trafik sigortaları ve buna benzer sayabileceğimiz birçok kalemde yüzde 300 civarında zamlarla karşı karşıya kaldık. Geçen sene 3 bin lira ile 4 bin liraya yaptırdığımız trafik sigortaları bu sene karşımıza 15-16 bin lira civarında geldi. SGK ve Bağ-Kur primlerimiz hat safhada arttı. Yapılandırmaya girsek de ya yapılandırmayı yatırmak zorunda kaldık, diğerini boş bırakmak zorunda kaldık. Borcumuz gün geçtikçe artmaya başladı." şeklinde konuştu.

"Belediyenin yeni durak açtırma ve taksi plakası dağıtmasını istemiyoruz"

Burdur'da hali hazırda bulunan 128 taksinin bile nüfusun az olmasından dolayı fazla geldiğini dile getiren Yiğit, belediye tarafından alınan yeni durak açtırma ve taksi plakası verme kararına karşı çıktıklarını dile getirerek; "Burdur genelinde ticari taksi sayısının nüfus oranına göre çok fazla olması müşteri potansiyelinin az olması bizleri kazanç durumunda yok seviyeye kadar indirdi. 128 aracımızın yaklaşık yüzde 80’inde SGK ve Bağ-Kur’dan kaynaklı ve vergi dairesinden kaynaklı hacizler bulunmakta. Meslektaşlarımızın çoğu bu konudan dolayı mustarip ve her gün korku içerisinde. Burdur taksicileri olarak devlet yetkililerinden talebimiz nasıl ki işçi ve memurlara enflasyon oranında zam verildiyse biz küçük esnaflara da ama Bağ-Kur, SGK, trafik sigortaları konularında desteklemelerini istiyoruz. Buradan Belediye Başkanımızdan bir talebimiz var, az önce bahsettiğimiz gibi Burdur genelinde ticari taksi sayısının nüfus oranına göre çok fazla olması müşteri potansiyelinin az olmasından dolayı bizler çok zorluk çekmekteyiz, yeni plakalar verilmesini yeni duraklar açılmasını istemiyoruz. Her açtığınız durak ve her verdiğiniz plaka bizlere zarar veriyor.” dedi.

Burdur Otogarı'nda toplanan taksiciler, Şeker Meydanı'na kadar konvoy yaparak zamları da protesto etti. Zamlardan etkilendikleri için zor durumda olduklarını belirten taksiciler Bağ-Kur, SGK, trafik sigortaları gibi konularda destek beklediklerini ifade etti.