Burdur İl Jandarma Komutanlığı, 15-31 Ocak 2024 tarihleri arasında siber suçlarla mücadele kapsamında yaptığı operasyonlarda FETÖ ile iltisaklı bir şüpheli dahil 15 kişiyi gözaltına aldı.

Aynı dönemde gerçekleştirilen sanal devriyelerde, terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen (1) internet sitesi ise erişime engellendi. Siber Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan operasyonlar sonucunda ise internet ortamında aranan (11) şahıs yakalandı. Bu şahıslardan (4) kişi tutuklanırken, (7) kişi ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Resim3

Araştırmalar sonucunda internet üzerinde "Müstehcenlik" suçu kapsamında paylaşımlar yaptığı belirlenen bir şüpheli hakkında adli işlemler başlatıldı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramada, suç unsuru olarak değerlendirilen dijital materyallere el konuldu.

Resim1-2

Ayrıca, sanal devriyeler neticesinde tespit edilen (10) yasadışı bahis sitesi, (20) sağlık için tehlikeli madde temini yapan internet sitesi, (18) Atatürk aleyhine iştirak suçları kapsamında sosyal medya hesabı, (220) müstehcen içerikli paylaşımlar yapan internet sitesi, (48) fuhuş içerikli internet sitesi olmak üzere toplam (316) internet sitesi, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından erişime engellendi.

Resim2-1

Kaynak: Burdur Valiliği Basın Bülteni