Burdur İl Genel Meclisi'nin yeni dönemi başlamadan önceki hazırlıkları tam gaz devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından belirlenen üye dağılımları, İl Genel Meclisi Başkanlığı için kritik bir öneme sahip. AK Parti ve CHP'nin her birinin 11'er üyesi bulunması, MHP'nin 5 üyesiyle beraber meclis dengesini belirleyici bir konuma getiriyor.

Bugün yapılacak toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı, başkan vekilleri, katip üyeler ve il encümeni üyeleri seçilecek. MHP'nin 5 oyu, başkanlık seçiminde belirleyici olacak. AK Parti ve CHP'nin kendi adaylarını çıkarması durumunda, MHP'den gelecek 3 oy, başkanlık için belirleyici olacak.

Adaylık konusunda ise önemli isimler öne çıkıyor. CHP'de Semih Çelikkaya, AK Parti'de ise Volkan Mengi'nin adaylıkları uzun süredir konuşuluyor. Ancak, parti içerisinde birden fazla adaylık için hareketlenmeler olduğu da söyleniyor. MHP'den ise Levent Tokmaker'in adı adaylık yarışında ön plana çıkıyor.

Üye dağılımına baktığımızda, AK Parti'nin Burdur Merkez ve diğer ilçelerden, CHP'nin ise özellikle Burdur Merkez ve Bucak'tan güçlü bir temsilinin olduğu görülüyor. MHP ise özellikle Bucak ve Tefenni'den üyelerle meclise katılıyor.

Bugünkü toplantı, Burdur İl Genel Meclisi'nin yeni döneminin nasıl şekilleneceğine dair önemli bir adım olacak.

Kaynak: Haber Merkezi