Yüklenici firma tarafından yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma ve Yumuşatma Tesisi, Burdur Belediyesi ve Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Burdur Belediyesine devredildi.

Protokol imza törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 18.⁠ ⁠Bölge Müdür Yardımcısı Murat Altınkaya, Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Arayıcı, Şu işleri Müdürü İsmail Güler katıldı.

Burdur’un bugünden yarınını planlamak asli görevleri olduğunu ifade eden Başkan Ercengiz, “Bu tesis, Burdur’umuzun geleceğine yönelik çok önemli bir yatırımdır. Her geçen gün büyüyen, gelişen Burdur’umuzun bugünden yarını planlamak da bizlerin asli görevidir. Biz Burdur’da birçok alt yapı yatırımlarını tamamladık. İçme Suyu Arıtma ve Yumuşatma Tesisi, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, Katı Atık Bertaraf Tesisi gibi yüksek bütçeli Burdur’un geleceği olan birçok projeyi hayata geçirdik.” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 21 At 18.48.41

“Burdur Halkı En İyisini Hak Ediyor” 

Söz verdiğimiz gibi bugün bir projemizin daha hayata geçmesinden mutluluk duyduğunu belirten Başkan Ercengiz, “Burdur Halkı en iyisini hak ediyor. Biz de Burdur’a hak ettiği yatırımları yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. İçme Suyu Arıtma ve Yumuşatma Tesisimiz yüklenici firma tarafından belediyemize devrini gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde İçme Suyu Arıtma ve Yumuşatma Tesisimiz tam kapasite çalıştıracağız. Burdur halkının en çok şikayet ettiği ve kullanımda zorlandığı kireçli suyun artık sonuna geldik. İçme suyumuzun tadı ve niteliğini hep birlikte fark edeceğiz. Burdur’umuza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ