Müzisyenlik kariyeri ve Burdur'un kültürüne katkılarıyla bilinen Vatan Tuncer, uzun süredir tedavi gördüğü Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Özellikle akordeonuyla Burdur'un simgelerinden biri haline gelen Kör Vatan lakaplı Vatan Tuncer, Burdur Belediyesi'nde müzayede memurluğundan emekli olmuştu. Emekli olduktan sonra da kentte sevilen bir figür haline gelmişti.

Vatan Tuncer burdur

87 yaşında aramızdan ayrılan Vatan Tuncer, müzik yeteneğiyle genç yaşlardan itibaren dikkat çekmiş ve Burdur'un kültürel dokusuna önemli katkılarda bulunmuş bir isimdi.

Kör Vatan'ın vefatı, Burdur'da derin bir üzüntü yarattı. Yüce Allah'tan, Vatan Tuncer'e rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Vatan Tuncer müzisyen vefat

Geçtiğimiz günlerde Burdur Gazetesi'ne konuşan Burdur sevdalısı Vatan Tuncer, yaşı itibari ile artık sanatını icra edemediğini ama eski günlere, anasını babasını özlediği kadar özlem duyduğunu ifade ederek, Burdurlu vatandaşlardan da birlik beraberlik içerisinde olmalarını ve Burdur’u terk etmemelerini istedi.

Vatan Tuncer kör vatan vefat etti

Vatan Tuncer ( Kör Vatan ) Kimdir ?

87 yaşında vefat eden Kör Vatan  6 erkek kardeşin dördüncüsü olarak Tefenni’de dünyaya geldi. Çocukluğunu Burdur şehir merkezindeki tarihi yapılardan Taş Oda’da geçiren Vatan Tuncer, küçük yaşlardan itibaren müzik yeteneği ile fark edildi. Nota bilgisi olmadan akordeon çalmaya başladı.

Vatan Tuncer, gırnata (klarnet), piyano, bateri gibi enstrümanları da başarıyla icra ediyordu.