01.09.2023-30.09.2023 tarihleri arasında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli olarak gerçekleştirdikleri 17 operasyonda 26 yabancı uyruklu şahsı yakaladı. Bu operasyonlarda, 1 kişi tutuklandı, 25 kişi ise idari işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

Operasyonlarda elde edilen sonuçlara göre:

  • 11 Suriye uyruklu şahsın yol izin belgesi olmadan seyahat ettiği tespit edildi ve bu şahıslara toplamda 31.504 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, kayıtlı oldukları yerlere gitmeleri için Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile koordinasyon sağlandı.

  • 12 Suriye uyruklu ve 1 Ukrayna uyruklu şahsın ülkemizde kayıtsız yasadışı olarak bulunduğu belirlendi ve bu kişiler idari işlemlerinin tamamlanmasının ardından Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

  • 1 Afganistan uyruklu şahsın ülkemize yasadışı giriş yaptığı tespit edildi ve bu şahsa 14.410 TL idari para cezası uygulandı. Ardından, şahıs Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 132 düzensiz göçmeni İstanbul, Antalya ve Aydın Geri Gönderme Merkezlerine sevk etmek suretiyle Burdur Göç İdaresi Müdürlüğünce yapılan işlemlere destek sağladı.

Editör: Evrim Tuna Şahin