Ülkemizin birçok bölgesini etkisi altına alacak olan kışın soğuk dalgası, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerle birlikte sarı uyarı verilen illerde kar ve fırtına ile birlikte kendini gösterecek.

Sarı Uyarı Verilen İller: Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Yalova

Kar Yağışı-1

Bugün kent genelinde en yüksek hava sıcaklığı 7 derece civarında seyrederken, yağmurlu bir gün geçirilecek. Ancak, cumartesi günü beklenen soğuk hava dalgası ile birlikte en düşük sıcaklık -2, en yüksek sıcaklık ise 3 derece olacak ve kar yağışıyla karşılaşılması öngörülüyor.

Meteorolojik Görünüm: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemiz genelinde çok bulutlu bir hava durumu ve Mardin çevreleri dışında aralıklı yağışların beklendiğini açıkladı. Yağışların, Kıyı Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Bu doğrultuda, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir’in kuzeyi, Antalya'nın doğusu, Bolu ve Düzce’nin yüksekleri, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Amasya, Ordu, Rize ve Artvin çevreleri, Samsun’un doğusu ve Nevşehir’in kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Rüzgarın ise Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekilirken, vatandaşlar önlemlerini almaları konusunda uyarıldı.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu: Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyrederken, diğer bölgelerde normallerinin 2-4 derece üzerinde olması bekleniyor. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kışın soğuk nefesiyle birlikte, vatandaşlar sarı uyarının olduğu illerde dikkatli olmaları ve gereken tedbirleri almaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: ÖMER ÖZDOĞAN