Alaattin Mahallesi Hökez Bulvarı üzerinde son günlerde kuyrukları kesilmiş sokak kedileri, mahalle sakinlerini endişelendirmeye başladı. Mahallede yaşayan bazı kişiler, bu durumu 'büyü' için yapıldığına dair iddialar ortaya attılar. Kedilerin kara ve gri renklerde olmasından dolayı kuyruklarının belli kısımlarının veya yer yer tamamen kesilmesinin, mahalledeki insanlar arasında bir tür 'büyü' olarak algılandığını dile getirdiler. 

Photo 5994744171996495381 Y

Mahalledeki bir vatandaş, yaşanan durumu şu sözlerle dile getirdi:

"Etrafımızda dolanan kuyruğu dün veya bugün kesildiğini düşündüğümüz bir kedimiz var sanki kuyruğu olmadığı için tüm özgüvenini kaybetmiş bir psikolojiye sahip, ayrıca arka ayakları da tutmamaktadır. Şimdi siz bu kedinin birde sosyalliğini düşünün, kim kesti, nasıl kesti bilmiyorum ama kim yaptı ise umarım yüce Allah’ın adaleti onun da bir taraflarının kesilmesine vesile bulur.  Bunu yapanlara Sapkın, Karakter yoksunu mahluk, demek bile hayvanlara hakaret sayılır"

Photo 5994744171996495382 Y

Mahalle sakinleri, kuyrukları kesilmiş sokak kedilerine yapılan işkencenin sorumlularının bir an önce bulunarak cezalandırılmasını talep ediyorlar. Bu tür vahşetin, hayvanlara yapılan bir hakaret olduğunu vurgulayarak, böyle sapkın ve karakter yoksunu davranışlara karşı adaletin sağlanmasını istiyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi