Bucak'ta beklenen yağmur, zaman zaman dolu şeklinde de kendini gösterdi. Yağan dolu bazı yerlerde ağaçların yapraklarını dökerken, yollar da beyaza büründü.

Dolu yağışına şahit olan vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bu anlar, cep telefonlarıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Ek Açıklama 2024 05 23 211843

Paylaşılan fotoğraflarda ve videolarda, iri dolu tanelerinin yerlere serpildiği ve bazı ağaçların yapraklarının döküldüğü görülüyor. Dolu yağışının ardından biriken dolu tanelerini inceleyen vatandaşlar, bu güzel manzaranın tadını çıkarmayı da ihmal etmedi.

Dolu yağışı, Bucak'ta kuraklık çeken bölgeye umut oldu. Bölge sakinleri, yağan yağmur ve doluyun ardından toprakların canlanacağını ve ürünlerin daha bereketli olacağını umut ediyorlar.

Ek Açıklama 2024 05 23 211944

Sosyal medyada yapılan yorumlarda da Bucak'a yağan yağmur ve dolu ile ilgili memnuniyet ve sevinç ifadeleri yer alıyor. Bazı vatandaşlar, bu güzel görüntülerin kendilerini mutlu ettiğini ve umut verdiğini belirtirken, bazı vatandaşlar da dolu yağışının tarım arazilerine zarar verip vermediğini merak ediyor.

Ek Açıklama 2024 05 23 212125

Editör: Ömer Özdoğan