Bucak Ziraat Odası Başkanlığı Saha Çalışmalarına Devam Ediyor.

Bucak Ziraat Odası, ilçede tarımın gelişimini desteklemek amacıyla LG Tohum ile birlikte düzenlediği Mısır Tarımı ve Bölgeye Uyumlu Çeşitlerin tanıtıldığı Tarla Günü etkinliği ile saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel;

"İlçemizde Mısır Çeşitlerinin bölgeye uyumlu olanların tespiti ve gelişimi çiftçilerimiz ile iş birliği içerisinde olup 2023 üretim sezonu olan bu yıl da çalışmalarımız devam ediyor.

Bu kapsamda Bucak Ziraat Odası tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla LG tohum ve Bucak Ziraat odasının birlikte düzenlediği Mısır Tarımı ve Bölgeye Uyumlu Çeşitlerin tanıtıldığı Tarla Günü düzenlendi. LG 30.709 Mısır çeşidi demonstrasyon çalışmaları ve kontrolleri bölge koşullarına adaptasyonu, suyu etkin kullanımı, yüksek verimliliği ve kalitesi, stabilite özellikleri ve parametreler arasındaki ilişkileri belirlenerek Bucak Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendislerimiz tarafından hasat ile birlikte rapor edildi.

Çalışmalar kapsamında bizlere eşlik eden LG Tohum Ziraat Mühendislerine yenilikçi önder çiftçilerimize ve bizlere bu konuda güvenen oda başkanımız Bilal ÖZEL başta olmak üzere köy/belde/ilçe çiftçilerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Tarımın gelişimi için her zaman sahada siz değerli üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.