Tüketiciler ve Kullanıcılar Örgütü (OCU) tarafından 9 Avrupa ülkesinde 29 bin 873 sürücüyle yapılan anketin sonuçları açıklandı! Bu ankete göre araç sahipleri, en güvenilir ve en az güvenilir markaları belirledi.

Zirvede Lexus Var

Lexus Division Emblem.svg

Bu yılın değerlendirmesinde Asya menşeli markalar, otomotiv endüstrisindeki üstünlüklerini bir kez daha kanıtladı. Önde gelen markalardan Lexus, 98 puanla birinci sırayı elde ederken, Suzuki ve Subaru 93 puanla ikinci sırayı paylaştı. Toyota ise 91 puanla dördüncü sırada yer aldı. Avrupa'dan Cupra, 91 puanla beşinci sıraya yükselirken, Asya menşeli markalar arasında Kia, Smart, Honda, Mitsubishi ve Nissan, 89 puanla ilk on sırayı tamamladı. Dikkat çeken bir nokta ise Avrupa menşeli markaların sayısının ilk on sıra içinde az olmasıydı. Listenin dışında kalan Alman devi Volkswagen ve İtalyan markaları Fiat ve Alfa Romeo gibi önemli isimler, bu yıl değerlendirmede yer almadı.

6642Fd063F966826 W1200Xh675 664300C07F398

Anket sonuçlarına göre en çok arıza yapan markalar arasında Land Rover, 64 puanla ilk sıraya yerleşti. Land Rover'ı sırasıyla Opel, Peugeot, Citroën, Volkswagen, Ford, Lancia ve Renault takip etti. Bu sonuçlar, otomotiv endüstrisindeki markaların güvenilirlik ve performans açısından nasıl değerlendirildiğini gösteriyor.

Editör: Haber Merkezi