Festivalin yarışma seçkisine alınan “Kanun Hükmü” belgeseli, KHK ile görevlerinden çıkarılan iki memurun yaşadıklarını anlatıyor. Belgeselin festivalden çıkarılmasına tepki gösteren yönetmen ve yapımcılar, 27 filmi festivalden geri çekti. Festival jürisi de görev almayacağını açıkladı.

Belgeselin seçkiye alınmasına tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür” denildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, “Altın Portakal Film Festivali gibi geleneksel hale gelmiş bir festivalde terör örgütünün propagandasının yapılmasına kesinlikle müsaade edilemez” dedi.

Bunun üzerine Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, ikinci bir açıklama yaparak, “Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Kanun Hükmü adlı belgeseli festival seçkisinden çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin iptal edildiğini açıkladı. Böcek, “7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum” dedi.

Belgeselin konusu ve oyuncuları

“Kanun Hükmü” belgeseli, KHK ile görevlerinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ile öğretmen Engin Karataş isimli karakterlerin yaşadıklarını anlatıyor. Belgeselin yönetmen koltuğunda Yasemin Demirci oturuyor.