alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamayla birlikte, çalışan annelere yönelik 325 Euro destek ödemesi başvuru ekranı açıldı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro ödeme yapılacak. Peki, bu destek ödemesi nasıl alınır? İşte e-Devlet üzerinden çalışan annelere 325 Euro yardım ödemesi başvuru linki ve detayları...

Arti Para Nedir Taksitli Arti Para Nasil Kullanilir

Çalışan Anneler İçin 325 Euro Destek Ödemesi Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışan annelere yönelik Avrupa Birliği destekli yardım projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda, İstanbul, Ankara ve İzmir'de çalışan 3500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 Euro destek sağlanacak. Bu projeyle annelerin çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Dusuk Emekli Maasi Alana 27 28 29 Mayis Mujdesi 10 000 Tl Uzeri Maas Alanlar Dikkat 791479448

325 Euro Destek Ödemesi Nasıl Alınır?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro destek sağlanacak. Projeden toplam 7000 kadın faydalanacak.” 0-36 ay arasında çocuğu olan ve iş nedeniyle çocuk bakımında zorluk yaşayan tüm kadınlar başvuru yapabilecek.

Emekliler Dikkat 3 Bin Tl Hesaplara Yatiyor1

Başvuru Nasıl Yapılır?

Çalışan anneler, 325 Euro destek başvurusunu e-Devlet sistemi üzerinden yapabilecekler. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular, e-Devlet sayfasından gerçekleştirilecek. Bu projeyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de çalışan anneler, 12 ay boyunca 325 Euro destek alacaklar.

Kaynak: noktagazetesi