2024 Yılı Hac Ön Kayıtları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac ön kayıtlarına başladı. 13 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak ön kayıtlar, ilk defa hacca gitmek isteyen vatandaşlar ile daha önce hac kaydı olup durumlarında değişiklik yapmak istemeyen vatandaşlar için geçerli olacak.

Ön kayıtlar ücretleri

İlk defa hac kaydı yaptıracak vatandaşlar, öncelikle kayıt ücreti olan 450 lirayı yatırdıktan sonra ön kayıtlarını oluşturabilecek.

Ön kayıt döneminde, kayıt durumunun kontrol edilmesi, kategori değişikliği, iletişim ve adres bilgileri, grup güncellemeleri, gruptan ayrılmalar, kura ili değişikliği ve çocuk adayların kaydı gibi tüm işlemler e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Daha önce hac kaydı olup durumlarında değişiklik yapmak istemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak gerçekleştirilecek. İl, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türünde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden ya da il-ilçe müftülükleri aracılığıyla durumlarında güncelleme yapabilecek.

Çocuklar kurayı etkilemeyecek

Engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlar, hacca gitmek için refakatçi talep edebilecekler. Refakatçi talep eden vatandaşların, refakatçilerinin de daha önce hiç hacca gitmemiş olması gerekiyor.

0-12 yaş arası çocuklar, ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

Duyurular resmi sayfalardan yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ön kayıtlarına ilişkin detaylı bilgiyi, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde, Genel Müdürlüğün sosyal medya hesaplarında ve il-ilçe müftülüklerinden paylaşacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin