Bu ayı namazla geçirenler, Allah Resulü'nün müjdesine mazhar olurlar ve kurtuluşa erenlerden olacakları bildirilmiştir. Zilhicce ayı namazı, farz namazların yanı sıra kaza namazlarını da kılmak suretiyle yerine getirilir. Ayrıca, bu mübarek ayda nafile namazlarla da Allah'a yakınlaşılır ve günahların affı için dua edilir.

Nazar Duası

Zilhicce ayı namazı nasıl kılınır?

Zilhicce ayı namazı, ilk on gününde (Zilkade ayının son gecesinden Kurban Bayramı'na kadar) akşam ile yatsı namazı arasında kılınır. Bu namazı kılmak sünnettir ve gece namazını ikişer rekâtlar halinde kılmak tavsiye edilir. Her iki rekatta bir selam verilerek namaz tamamlanır.

Gece yatmadan önce okunacak dualar hangileridir Akşam uyumadan önce okunacak dualar hangileridir

Zilhicce ayı namazı sureleri nedir?

Namazın kılınışı şu şekildedir: Her rekatta bir Fatiha Suresi, bir Felak Suresi, bir Nas Suresi, üç İhlas Suresi ve bir Ayet-el Kürsi okunur. Rüku ve secdeden sonra tekrar ayağa kalkılır ve aynı sureler okunur. Tekrar rüku ve secde yapıldıktan sonra oturulur.

Namazın sonunda, Ettahiyyatü, Allahümmesalli, Allahümmebarik ve Rabbena duaları okunur. Ardından baş önce sağa çevrilerek "Esselâmü aleyküm ve rahmetüllâh" denilir, sonra sola çevrilerek aynı şekilde selam verilir.

Bu şekilde Zilhicce ayı namazı, mübarek ayın bereketinden ve sevabından istifade etmek için kılınır.

Kaynak: Haber Merkezi