Araştırmacılar bilmen yöntemler dahilinde Keşfedilmeyen gizli bir serbest hidrojen rezervini tespit edebilen yapay zeka modelini geliştirdi. Konuyla ilgili önemli adımlarım kat edilmesi ile birlikte detaylar paylaşıldı. İşte tüm detaylar…

Temiz enerji madenciliği dönemi başlıyor

Yapılan son çalışmalar ile birlikte ortaya çıkan yeni ve modern yapay zeka modeli bilim insanlarının bulamadığı gizli serbest hidrojen rezervin tespit edebilme özelliği ile dikkat çekti. Ohio Devlet Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar sonucu geliştirilen yapay zeka modelinin temiz enerji kaynaklarının gün yüzüne çıkar olabilmesi adına kullanılacağı belirtildi.

Bu projenin en önemli noktası ise bulguların yalnızca harita analizine dayandırılması ile birlikte emektar ama hala tam tasarruf sağlanması oldu.

Bilim dünyasının yeni buluşu

Bilim dünyasında yeni gelişmelere sebep olan yapay zeka destekli enerji madenciliği çevre adına yeni umutları yeşertti. Araştırmacı bir ekibin geliştirmiş olduğu özel yapay zeka ile birlikte rezerv tespiti alanında oluşabilecek zorlukların üstesinden gelinebilecek. Temiz enerji kaynakları kolay bir şekilde gün yüzüne çıkarılacak. Bununla birlikte hem emekli hem de mahalle tasarrufu sağlanacak.

Gizli rezervler ortaya çıkacak

Gizli rezervler genel olarak düşük rakamlara sahip olan araziler üzerinde ya da tarım için kullanılan bazı alanlar üzerinde bulunuyor. Bu sebeple rezerv tespiti için zorlu bir süreç gerekiyor. Yeni yapılan bulgular ile birlikte yapay zeka modelinin zorlukların üstesinden kolay bir şekilde gelmeyi başardığı görüntülendi. Yapay zeka destekli olan temiz enerji madenciliği ile birlikte yalnızca bilim dünyası değil bunun yanında enerji sektörü içinde umut vadeden bir adım gerçekleşecek. Yeni yapılan teknolojik gelişmeler ile birlikte insanlığın enerji ihtiyacının karşılanması adına çevresel etkileri minimuma indirecek. Bu şekilde temiz enerji kaynakları çok daha etkili bir şekilde kullanılabilecek.