WhatsApp, Telegram'dan ilham alan Kanallar özelliğini 150 ülkede kullanıma açtı. Bu özellik, kullanıcıların işletmelerden, kuruluşlardan ve fenomenlerden tek yönlü olarak bilgi almalarını sağlıyor. WhatsApp Kanallar, ilk olarak Kolombiya ve Singapur'da test edilmeye başlanmıştı. Bu haftadan itibaren ise 150 ülkedeki kullanıcılar tarafından kullanılabilecek.

Kanallar, kullanıcıların abone olduğu bir ortam olarak tanımlanabilir. Kanallara abone olan kullanıcılar, kanalın yöneticisi tarafından paylaşılan güncellemeleri tek taraflı olarak görebilir. Kanallara yorum yapmak mümkün değil.

WhatsApp Kanallar, herkesin erişimine açılması şerefine bazı güncellemeler de aldı. Bu güncellemeler arasında otomatik olarak ülkeye göre filtrelenen kanallar, aktifliğe göre en popüler kanallar, simgelerle ifade bırakma ve güncellemeleri başka bir sohbete ilettiğinizde kanal bağlantısının da çıkması yer alıyor.

WhatsApp ayrıca kendi kanalını da kullanıma sundu. Bu kanalda, şirketin güncellemeleri, ürün tanıtımları ve diğer bilgiler paylaşılacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin